2. ULUSLARARASI BEYLİKDÜZÜ TAŞ HEYKEL SEMPOZYUMU SONA ERDİ

Beylikdüzü Belediyesi 2.Uluslararası Beylikdüzü Taş Heykel Sempozyumu, 7’si Türk, 5’i yabancı heykeltraşın ortaya çıkardığı eserlerle sona erdi.

2. ULUSLARARASI BEYLİKDÜZÜ TAŞ HEYKEL SEMPOZYUMU SONA ERDİ
Beylikdüzü’nün kalbi tam bir ay boyunca sanatla attı. İlçede 18 Eylül – 18 Ekim tarihleri arasında devam eden Beylikdüzü Belediyesi 2.Uluslararası Beylikdüzü Taş Heykel Sempozyumu, 7’si Türk, 5’i yabancı heykeltraşın ortaya çıkardığı eserlerle sona erdi. Sempozyumun kapanışını yapan ve eserleri bir bir inceleyen Başkan Ekrem İmamoğlu, “Bugün burada ortaya çıkan heykellerin her biri bizi toplumu sorgulamaya ve düşünmeye itiyor. İlçeye kazandırılan eserlerin her birinin farklı bir mesajı var. Beylikdüzü ileride en fazla esere sahip ilçe olacak” şeklinde konuştu.
 
Bu yıl 2.’si düzenlenen Beylikdüzü Belediyesi 2.Uluslararası Beylikdüzü Taş Heykel Sempozyumu, heykeltıraşların 1 ay boyunca süren hummalı çalışmaları sonucunda ortaya çıkan büyüleyici eserlerle noktalandı. 7 Türk, 5 yabancı olmak üzere toplam 12 sanatçının sanatsal yeteneklerini büyük bir ustalıkla ortaya koyduğu heykeller, ilçenin muhtelif yerlerine konumlandırılmak üzere tamamlandı. Hisler doğrultusunda oluşan, özgün temalı çalışmaların yapıldığı sempozyumun, kapanış programı Barış Mahallesi, Eğitim Vadisi Bulvarı Zabıta Müdürlüğü alanında Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımı ile sona erdi.
 
İmamoğlu, Eserleri Yorumladı
 
Heykel çalışma alanını gezen Başkan İmamoğlu, “Yolcu, Dıştan İçe İçten Dışa, Barış Güvercini, Balıklı Kadın 2, Abaküs, Çiçekli Kadın, Boğa, Gelişen Biçim, Boşluğun Kırılganlığı, Tüm Adımlar, Özgürlük ve Füzyon” adındaki heykelleri teker teker inceledi ve heykeltıraşlarla eserleri hakkında sohbet etti. Heykellere felsefik bir bakış açısıyla yaklaşan İmamoğlu,insanlığı sorgulamaya iten gelecek hakkında fikir ve mesajlar verençalışmaların ne anlama geldiği üzerinde fikir alışverişinde bulundu ve tüm sanatçılara emeği için teşekkür etti. Ayrıca bir ay boyunca sanatçılara yardım eden asistanların da çalışmalarını inceleyen İmamoğlu, onlara da ilçeye olan katkıları için teşekkür etti, sanatçılara çiçek ve plaket takdiminde bulundu.
 
Şiddeti Sanat ve Sanatçıyla Aşabiliriz
 
Beylikdüzü Belediyesi 2.Uluslararası Beylikdüzü Taş Heykel Sempozyumu’nun kapanışını gerçekleştiren Başkan İmamoğlu, günümüzde sanatın birleştiriciliğine ve kapsayıcılığına daha çok ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, sanatın olduğu yerde şiddetin olmayacağını dile getirdi. Burada verilen emeğin çok değerli olduğunu söyleyen İmamoğlu, “İlçemize yeni eserler katıldı. Sanatın ruhu Beylikdüzü’nü daha da zenginleştirecek. Bu sempozyumu çok önemsiyoruz. Sanatçılarımız eserlerini bize emanet etti.Bu yolculuk farklı sanat dallarıyla devam edecek. 10 – 15 yıl sonra Beylikdüzü en fazla esere sahip ilçe olacak. O zaman şimdiden ne kadar önemli bir yatırım yaptığımızı anlayacağız. Ayrıca üzüntülü günlerin sona ermesini diliyorum. Bunu da sanat ve sanatçıyla sağlayabiliriz” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER