350 MİLYON KİŞİ DEPRESYONDA!

Psikolog Ezgi Taşdemir, dünya da 350 milyon kişinin depresyonla mücadele ettiğini açıkladı.

350 MİLYON KİŞİ DEPRESYONDA!
Büyükçekmece Belediyesi “Depresyonu Anlamak ve Baş Etmek” konulu seminere ev sahipliği yaptı. 
 
DEPRESYON BELİRTİLERİ
Depresyonun fiziksel ve biyolojik belirtilerini anlatan Büyükçekmece Belediye Psikoloğu Ezgi Taşdemir, depresyon belirtilerini şu şekilde sıraladı; çökkün duygu durumu, ilgi ve isteklerin azalması, yorgunluk, uyku bozukluğu, dikkatini toplayamama, iştah bozukluğu, intihar düşünceleri, değersizlik ve suçluluk düşünceleri, konuşmalarda yavaşlık ve ajitasyon, gürültüden rahatsız olma ve kaygı gibi nedenlerin depresyon belirtileri olduğunu söyledi.  
 
UZMAN DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ
Depresyonun genetik faktörlere de yatkınlık gösterdiğini söyleyen Taşdemir, yakın akrabalarda depresyonun görülme sıklığının daha çok arttığını belirtti. Depresyonla mücadelede uzman desteğinin önemine de vurgu yapan Taşdemir, dünya da 350 milyon kişinin depresyonda olduğunu ve kadınların sayısının erkeklerden daha fazla olduğunu da açıkladı. Doğal tedavi yöntemi olarak, melisa ve yasemin çayının depresyon hastası olan kişilerde bir nevi ilaç etkisi de gösterebileceğini söyleyen Taşdemir, aynı zamanda çikolata yemenin de mutluluk hormonunu arttırdığını söyleyerek seminerin sonunda dinleyicilere depresyon testi uyguladı. 
 
STRES EN BÜYÜK DÜŞMAN
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Stres insan sağlığının en büyük düşmanıdır. Depresyonu depresif duygu durumunun sürekli devam etmesi olarak tanımlayabiliriz. Belediye olarak halkımızın sağlık konusunda doğru bilinçlendirilmesi adına bu tür seminer ve söyleşileri devam ettireceğiz” ifadesini kullandı. 
Seminere yoğun ilgi gösteren Büyükçekmece halkının depresyon hakkında merak ettiklerini Büyükçekmece Belediye Psikoloğu Ezgi Taşdemir yanıtladı. 
Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER