AK PARTİLİ BELEDİYE BAŞKANINA TUTUKLAMA

AK Partili Belediye Başkanı Fatma Gürgen Selimoğlu, kaçakçılıktan elde edilen paranın paylaşımında çıkan anlaşmazlık nedeniyle cinayete azmettirme suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu.

AK PARTİLİ BELEDİYE BAŞKANINA TUTUKLAMA
Hatay 'ın Dörtyol İlçesi'nde 7 mart 2007 tarihinde öldürülen Delta Gaz Müdürü Ömer Cemil Sanal cinayetinde azmettirici olduğu iddia edilen Dörtyol'un Yeşilköy Belde Belediye Başkanı Fatma Görgen Selimoğlu ile kardeşi tutuklandı. Tutuklanan Fatma Görgen Selimoğlu'nun nikah şahitliğini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yapmıştı. Selimoğlu'nun 2014 seçimlerinde Ak Parti 'den Hataydan Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğu öğrenildi. 
 
7 mart 2007 tarihinde ilçeye bağlı Yeşilköy Beldesi yakınlarındaki dolum tesisine 200 metre mesafede, deniz kenarındaki demiryolu kavşağında Ömer Cemil Sanal, otomobiliyle evine giderken kimliği belirsiz kişilerce önü kesildikten sonra dövülüp, başından ve göğsünden tabancayla vurularak öldürülmüştü. Cinayetle ilgili olarak bir zanlı tutuklanırken bir kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Ölen Sanal'ın ailesi, Yeşilköy Belde Belediye Başkanı Ak Partili Fatma Görgen Selimoğlu'nu cinayette azmettirici olarak suçlamıştı. O dönem ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Görgen, bugün çıkarıldığı mahkemede kardeşi Reşit Görgen ile birlikte azmettirici olduğu iddiasıyla tutuklandı. 
 
Evlendiğinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da nikah şahitliğini yaptığı ve Ak Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olan Fatma Görgen Selimoğlu, Adana 'nın Karataş İlçesi'ndeki kadın cezaevine, kardeşi Reşit Görgen de Adana Kürkçüler Cezaevi'ne gönderildi. 
Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER