BİLİNÇLİ SU TÜKETİMİNİ ANLATTILAR

Büyükçekmece Belediyesi, Dünya Su Günü’nde öğrenci ve vatandaşlara bilinçli su tüketimini anlattı

BİLİNÇLİ SU TÜKETİMİNİ ANLATTILAR
Büyükçekmece Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ‘’22 Mart Dünya Su Günü’’ farkındalık etkinliklerine imza attı.
Mimarsinan Eğitim Kurumları’nda Dünya Su Günü ile ilgili konferans düzenleyen Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileriyle buluştu. Ayrıca semt pazarlarında da vatandaşlara suyun bilinçli kullanımı ve tasarrufa yönelik broşür dağıtılarak bilgilendirme yapıldı.
 
Öğrenciler tarafından yoğun ilgiyle karşılanan etkinliğe 583 öğrenci katılım sağladı. Etkinlik kapsamında su tasarrufu ve suyun nasıl korunabileceğiyle ilgili bilgiler verilirken, geri dönüşümün önemi ve geri dönüşümle tekrar kullanıma kazandırılabilecek evsel atıklarla ilgili de bilgiler verildi.
 
Vatandaşa tasarruflu su kullanılmasına yönelik bilgiler verildi
 
Tepecik Ulus Mahallesi Muhtarı Filiz Borakaya ile birlikte Tepecik Perşembe pazarında vatandaşlara içerisinde Büyükçekmece’nin suyunun bulunduğu ve üzerinde Büyükçekmece’nin suyudur kirletmeyiz’’ yazan şişeleri hediye etti. Vatandaşlara dünyadaki içilebilir suyun sadece yüzde birlik bir orana sahip olduğu ve bu nedenle dikkatli bir şekilde kullanılması gerektiği hakkında bilgi verildi. Suyun nasıl korunacağı ve tasarruf yöntemleri hakkında bilinçlendirilen Büyükçekmeceliler konuya yoğun ilgi gösterdi.
 
Başkan Akgün: Çevreye karşı duyarlı olmalıyız
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün Dünya Su Günü’ne yönelik açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Büyükçekmece gölü, denizi ve doğasıyla önemli bir konuma sahip. Özellikle sahip olduğu göl ve uzun sahil şeridi Büyükçekmece’yi ayrıcalıklı bir hale getiriyor. Denizi bu kadar güzel olan bir ilçenin suyunu ve deniz canlıları çeşitliliğini korumak hepimizin öncelikli görevlerinden biri. Büyükçekmece Gölü’nün İstanbul için önemli bir içme suyu kaynağı olduğu da göz önünde bulundurulduğunda bizlerin suya ve çevreye karşı olan duyarlılığımız daha da önem arz ediyor. Bu açıdan evsel kullanımlı atık yağların kesinlikle lavaboya dökülmemesi gerekir. Büyükçekmece Belediyesi olarak Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerimiz haber verildiği takdirde her hafta biriktirdiğiniz atık yağlarınız evinizin kapısından alıp ve geri dönüşüme götürülecektir. Vatandaşlarımızdan Büyükçekmece Belediyesi olarak başlattığımız büyük çevre hareketine karşı duyarlı olmaları rica ediyorum. Geri dönüşüme katkıda bulunmak isteyen herkes 444 0 340 nolu telefonumuzu arayarak bilgi alabilir.’’
Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2018, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER