BÜYÜKÇEKMECE CUMHURİYET İÇİN YÜRÜDÜ

Büyükçekmece'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında 'Cumhuriyete Sahip Çıkıyoruz' yürüyüşü yapıldı.

BÜYÜKÇEKMECE CUMHURİYET İÇİN YÜRÜDÜ
Binlerce Büyükçekmecelinin bayraklarıyla katıldıkları yürüyüşe Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Şahanım Meter, CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Hüseyin Remzi Gökbulak ve belediye meclisler üyeleri de katıldı.
 
5 kilometre yürüdüler
 
Mimaroba Atatürk Anıtı önünden başlayan 'Cumhuriyete Sahip Çıkıyoruz' yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde son buldu. 
Yaklaşık 5 kilometrelik yürüyüş boyunca vatandaşlar 'Cumhuriyeti ve Atatürk devrimlerini sonsuza kadar yaşatacağız' sloganı attılar.
 
Eğitim sistemine dikkat çekti
 
Burada bir konuşma yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Cumhuriyetimizin 93. Yılını şan ve şerefle kutladığımızı ancak Atatürk’ün emaneti olan Cumhuriyeti onun işaret ettiği noktaya taşıyamadığımızı belirterek; “Medeniyetimizin, demokrasimizin, ekonomimizin gelişmiş ülkelerin seviyesine çıkartamadık. Bunun sebebi sadece eğitimdir. Eğer milli eğitim sistemimizi yeniden Atatürkçü ruhla onun işaret ettiği düzen içerisinde yapılandırabilirsek işte o zaman demokrasimizi, cumhuriyetimizi ve ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine taşımış oluruz. Bu ülke bir daha 15 Temmuzları yaşamak istemiyorsa bunu bir an önce hayata geçirmelidir” diye konuştu. Başkan Akgün,  sözlerini şöyle tamamladı; “Cumhuriyeti bize emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını rahmeti minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad makamları cennet olsun. Bu vatan ve bu bayrak için şu saate kadar ne kadar şehidimiz varsa hepsinin aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum.”
 
“Cumhuriyet sonsuza kadar var olacak”
 
CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Şahanım Meter, Büyükçekmecelilerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramlarını kutlayarak, Cumhuriyetin Türk kadını açısından yeniden doğuş olduğunu belirterek; “Benim için, bir kadın için Cumhuriyet özgürlüktür, eşitliktir, demokrasidir ve vazgeçilmezimizdir. Bunun içinde tüm kadınlarımız Cumhuriyete sahip çıkmalıdır” dedi. 
CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Hüseyin Remzi Gökbulak, bazılarının Cumhuriyet için “90 yıllık parantez” şeklinde bir ifade kullandığını belirterek; “93 yıldır dimdik ayakta duran Cumhuriyetimizi sonsuza kadar da yaşatacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER