ÇİN'İN GELENEKSEL TATLARI MALTEPELİLERLE BULUŞTU

Çin mutfağının geleneksel tatları, Çin Gastronomik Kültür Festivali kapsamında Maltepe Belediyesi’nce düzenlenen etkinlikte halkın beğenisine sunuldu.

ÇİN'İN GELENEKSEL TATLARI MALTEPELİLERLE BULUŞTU
Çin’in önde gelen 9 aşçısının hazırladığı ve Çin yemek kültürünü birebir yansıtan yemeklerin Maltepelilere sunumu öncesi düzenlenen açılışta konuşan Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolos Vekili Zhong Hong Nuo, “Her sene 100’den fazla ülkede 400 farklı şekilde bu etkinliği düzenliyoruz. Bu akşamki durağımız Maltepe. Etkinliğe katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Afiyet olsun” dedi.  
Çin mutfağının geleneksel tatları Maltepelilerle buluştu. Maltepe Belediyesi ve Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu işbirliğiyle ilçede düzenlenen Çin Gastronomik Kültür Festivali kapsamında Çin’in önde gelen aşçılarından Fang Fengjun, Jia Hongtao, Mao Fengwu, Jiao Zhenkun, Yu Changhong, Zhang Zhiying, Zhao Wenming, Jing Tianchao ve Lu Yan, Çin mutfağının gözde yemeklerini Maltepeliler için yaptı. 8 yemekten oluşan menü göz kamaştırırken, yemek öncesi bir açılış etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu’ndan Başkonsolos Vekili Zhong Hong Nuo ile Başkonsolos Yardımcısı Cheng Su, Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcıları Gültekin Karataş ve Ömer Ekşioğlu, Çin Aşçılar Federasyonu Başkanı Bian Jiangile davetliler katıldı.
“BÜTÜN DÜNYAYA ÖRNEK OLABİLİR”
Burada bir konuşma yapan Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Gültekin Karataş, “Öncelikle hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. Türkiye, Çin, İstanbul ve Maltepe güzergâhındaki ortak işbirliğimiz devam ediyor. 4 yıl önce bu adımı attık. Sizler de Çin Halk Cumhuriyeti olarak buna cevap verdiniz. Bundan dolayı teşekkür ediyorum. Bu etkinlik, belediye-Çin işbirliğinin sosyal, kültürel ve toplumsal bir dayanışma örneğidir. Bütün dünyaya örnek olabilecek bir birliktelik var burada. Bugün de bir arada olmamızın en önemli sebeplerinden biri de yemek kültürüdür. Bu yemek kültürünü, yani Çin yemeklerini Maltepelilere tanıtmak için bir aradayız. Afiyet olsun” dedi.
ÇİN’İN GELENEKSEL TATLARI MALTEPELİLERLE BULUŞTU - Çin mutfağının geleneksel tatları, Çin Gastronomik Kültür Festivali kapsamında Maltepe Belediyesi’nce düzenlenen etkinlikte halkın beğenisine sunuldu.

100’DEN FAZLA ÜLKEDE, 400 FARKLI ŞEKİLDE
Karataş’tan sonra söz alan Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolos Vekili Zhong Hong Nuo ise, her iki tarafa da teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi: “Bu akşamki etkinlik, aslında Çin Kültür Bakanlığı, Maltepe Belediyesi, Çin Ankara Büyükelçiliği ve Çin İstanbul Başkonsolosluğu tarafından düzenlenmektedir. Ancak gerçek organizasyonu yapan Çin Aşçılar Federasyonu’dur.Bu etkinliğin adı Mutlu Yeni Yıl. 2010 yılından bu yana Çin Kültür Bakanlığı, yurtdışındaki bütün büyükelçilik ve konsolosluklarla bu etkinliği, 100’den fazla ülkede 400 farklı şekilde düzenlemektedir. Bu akşamki durağımız Maltepe. Etkinliğin ana amacı bütün yurtdışındaki Çinliler ile orada yerel halkların bir araya gelip kültürlerini paylaşabilmesi ve huzur içinde yaşamasıdır.Umarım bu akşam Çinli ustalarımızın size sunduğu yemekleri seversiniz. Afiyet olsun.”

ÇİN’E DAVET
Son olarak söz alan Çin Aşçılar Federasyonu Başkanı Bian Jiang ise, Çin Bahar Bayramı’nın 1 ay sürdüğünü vebu kapsamda Maltepe’de düzenlenen etkinlikte 8 geleneksel Çin yemeğini halka sunacaklarını ifade ederek, katılımcıları Çin’i tanımaya davet etti. Konuşmaların ardından Çin yemekleri, Maltepelilere servis edildi.

 
Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2018, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER