ENGELSİZ ULAŞIM

Erzincan Belediyesi tarafından hayata geçirilen ’Engellilere engel yok’ projesi kapsamında, 80 bin liralık harcamayla özel olarak düzenlenen asansörlü minibüsle, ’Alo engelliyim’ diyenlere taşımacılık hizmeti veriliyor.

ENGELSİZ ULAŞIM

Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında hazırlanan ’Engellilere engel yok’ projesinde özel olarak dizayn edilen minibüs köy, ilçe ve kent merkezinde engellilere hizmet vermeye başladı. Daha çok tekerlekli sandalyeye mahkum olanlar, telefonla 153’ü arayarak "Alo engelliyim, minibüs istiyorum" diyor. Asansörlü olan minibüs engelliyi evinden alıyor ve gideceği yere bırakıyor.
Belediye Başkanı AK Partili Yüksel Çakır, engellilerin hayatını kolaylaştırmak amacıyla bir proje hazırladıklarını belirterek, "Kendi ihtiyacını karşılayamayan engelli kardeşlerimize hizmet veriyoruz. Bulundukları nokta köy, kasaba neresi olursa olsun 153 nolu hattı aradığı zaman minibüsle alıyoruz. Hastaneye, bankaya ya da istediği adrese götürüyoruz. Karşılığında hiçbir ücret alınmıyor. İşi bittikten sonra da tekrar evine bırakıyoruz" diye konuştu.
Kent merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Yaylabaşı Beldesinde geçirdiği motosiklet kazası sonucu engelli kalan 27 yaşındaki Selçuk Metin, asansörlü minibüsten ilk yararlanan oldu. 153’ü arayarak, "Kültür Müdürlüğünün hazırladığı programa katılmak istiyorum" diyen Metin, evinin önüne gelen minibüsle kent merkezine götürüldü. Uygulamanın engelliler için bir şans olduğunu vurgulayan Selçuk Metin, "Belediye asansörlü minibüsü benim gibi engellilere tahsis etti. Asansör sayesinde tekerlekli sandalye ile minibüse kolayca biniyoruz. İstediğimiz yere götürüp getiriyorlar. Uygulamanın örnek olmasını istiyorum" dedi.
Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER