OTOBÜS YOLUNU ÖĞRENCİ SERVİSLERİ DE KULLANABİLECEK ! OTOPRKLAR ÜCRETSİZ.

Okullaraın açılacak olması İstanbul Büyüykşehir Belediyesini yöni önlemler almaya itti. İstanbul trafiğine çözüm için getirilen Toplu Taşıma Yolu'nu öğrenci ve personel servisleri de belirlenen saatlerde kullanabilecek.

OTOBÜS YOLUNU ÖĞRENCİ SERVİSLERİ DE KULLANABİLECEK ! OTOPRKLAR ÜCRETSİZ.

Trafiğe çözüm için getirilen Toplu Taşıma Yolu'nu servisler de kullanabilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) yapılan açıklamada, Toplu Taşıma Yolu'nda hedefe ulaşıldığı belirtilerek, "Pilot olarak uygulanan Toplu Taşıma Yolu'nda daha fazla yolcu taşınırken ulaşım süresi kısaldı. Yolcu taşıma sayısında ise yüzde 11 artış oldu. Uygulamadan önce beş günde 1.454.413 yolcu tanışırken Toplu Taşıma Yolu hizmete alındıktan sonra yolcu sayısı 1.612.679' a ulaştı" denildi.

Toplu taşıma yollarını ilk olarak İETT ve Özel Halk Otobüslerinin kullandığı belirtilirken Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatıyla öğrenci ve personel servislerin de belirtilen saatlerde bu yolları kullanabileceği kaydedildi.

Toplu taşıma yolunda daha önce açıklanan hatlara yeni hatlar eklenecek. Açıklamada yeni hatlarla ilgili şunlar kaydedildi:

Millet Caddesi üzerinde Topkapı-Aksaray olarak uygulanan hat, Taksim'e kadar uzatılarak belirlenen saatlerde Toplu Taşıma Yolu uygulamasına geçilecek.

Buna göre; Aksaray-Taksim toplu ulaşım yolu kısa süre içinde olarak hizmete alınacak. Aşağıdaki güzergâhların da planlaması yapılıyor ve kısa sürede hizmete alınacak.

1) Bakırköy- İncirli- Bağcılar.

2) Sirkeci- Yeşilköy- Küçükçekmece

3) Kadıköy- Minibüs Yolu- Bostancı-Kartal

4) Beyoğlu Tersane Caddesi (Atatürk Köprüsü- Galata Köprüsü Arası)

5) Ümraniye (Alemdağ Caddesi- Sütçü İmam Caddesi- Mithatpaşa Caddesi)

- Hafta içi sabah 07.00-10.00, akşam 16.00-20.00 saatleri arasında uygulanıyor.

- Toplu ulaşım araçları haricinde yola giren ve parklanma yapan araçlar, EDS kameraları ve Emniyet Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından denetleniyor.

- Söz konusu şeritlerde taksiler sadece duraklarda yolcu indirip bindirebilecekler.

- Araç sahiplerinin toplu taşımayı seçmesinden dolayı yıllık 650.000 litre yakıt tasarrufu ile karbondioksit salınımında 1500 ton azalma olacağı hesaplanıyor.

İŞTE AÇIKLAMA 

 
İstanbul büyükşehir belediyesi, okulların açılacağı 17 eylül pazartesi günü trafikte sorun yaşanmaması için ilgili kurumlarla en üst düzeyde alarma geçerek tedbirler aldı.
ibb genel sekreter yrd. mustafa hacımustafaoğlu başkanlığında yapılan toplantılarda bazı kararlar alındı ve hazırlıklar gözden geçirildi.
toplantıya; ibb genel sekreter yardımcısı muzaffer hacımustafaoğlu, il jandarma komutanlığı, il emniyet müdürlüğü, il milli eğitim müdürlüğü, iett genel müdürlüğü, zabıta müdürlüğü, ulaşım daire başkanlığı, toplu ulaşım hizmetleri müdürlüğü, trafik müdürlüğü, yol bakım daire başkanlığı, alt yapı koordinasyon müdürlüğü, ulaşım a.ş, ispark, şehir hatları a.ş, ito, istab ve istanbul umum servis ar. işl. esnaf odası temsilcileri katıldı.
okulların açılacağı 17 eylül 2011 haftası okul çevrelerinde yoğun trafik tedbirleri alınacak ve çok sayıda araç çekicisi hazır bulundurulacak. mevcut yol - kazı çalışmaları (iski, igdaş, bedaş, türk telekom, ayedaş vb.) okul açılış gününden önce bitirilecek ve okulların açıldığı hafta cumartesi’ye kadar yol-kazı çalışmaları yapılmayacak. zorunlu çalışmalar ise gece yapılacak.
 
istanbul büyükşehir belediye meclisi’nin aldığı kararla okulların açıldığı gün toplu taşım araçları(iett, iho, otobüs a.ş, şehir hatları, tramvay, metrobüs, metro ve hafif metro) 06.00-13.00saatleri arasında ücretsizhizmet verecek.
 
 
alınan kararlar
*2012–2013 eğitim ve öğretim yılı’nda 1.228 ilkokul, 1.187 ortaokul, 660 da lise olmak üzere toplam; 3 bin 075 okulda eğitim ve öğretime başlanacak.
 
* 2012-2013 eğitim ve öğretim yılı’nda toplam 2 milyon 700 bin öğrenci ve 104 bin öğretmen eğitime başlayacak.
 
*  bueğitim öğretim yılında 12 bin servis aracı öğrenci taşıyacak.
 
*öğrenci servisleri, okulların açıldığı ilk gün trafiğe boş çıkmamaları için bir hafta önceden öğrenci kayıtlarını bitirecekler. öğrencilerin alınacakları yerler belirlenecek.
       
  
servisler mutlaka öğrenciyi evinden alıp, evine bırakacak.kesinlikle öğrencisiz boş olarak servise çıkmayacak.
 
 
*okul servisleri, okulların açıldığı gün okul çevrelerindeki isparkotoparklarında okul giriş ve çıkış saatlerinde 2 saatücretsiz araç park edecekler.
 
*ayrıca, okul ve personel servisleri de toplu ulaşım araçlarının kullandığı otobüs yolu’nu kullanabilecek.
 
bunun yanısıra 9 noktada ücretsiz  çekici hizmeti de verilecek.
 
* çekici bekleme noktaları:  
akom, fsm köprüsü kavacık kavşağı, boğaziçi köprüsü anadolu yakası, kozyatağı köprüaltı, tepeüstü dudullu kavşağı, mahmutbey köprüsü, okmeydanı çağlayan, istinye sarıyer, çırpıcı zeytinburnu.                                   
 
* otobüs durakları önlerine, yakınlarına park eden ticari taksi veya özel araçlara izin verilmeyecek. buralara park ederek otobüslerin duraklara yanaşmalarını engelleyen araçlar çekilecek ve ceza uygulanacak.
 
* toplu taşım araçlarının durak harici veya iki sıra oluşturarak yolcu indirme ve bindirme yapmalarına müsaade edilmeyecek. kurallara uymayanlara ceza-i işlem uygulanacak.
 
* iett, metrobüs hattı ve otobüslerde ek sefer koyacak.
* şehir hatları vapur seferleri arttırılacak.  
* metro, hafif metro-füniküler azami sıktıkta sefer düzenleyecek.
*trafik akışını sağlamak için 1.559 polis görev yapacak. okulların açılacağı gün, büro hizmeti yapan polisler, ilçe emniyet müdürlükleri personeli anaarterlerde trafik düzenini sağlayacak.
* il jandarma komutanlığı sorumluluk bölgesi’nde yaklaşık 800 personelle (emniyet, trafik, asayiş) görev yapacak.
 * istanbul genelindeki okullar çevresinde ara sokaklarda 1.000 zabıta memuru trafik düzenlemesine yardımcı olacak. 
 

 

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER