İnternet Abonesi Olurken Mağdur Olmamak İçin Neye Dikkat Etmeliyiz

80 milyon cep telefonu, 68 milyon da 4.5 G İnternet abonesinin olduğu Türkiye'de binlerce kişi tarife mağduriyeti yaşıyor. 

İnternet Abonesi Olurken Mağdur Olmamak İçin Neye Dikkat Etmeliyiz

İnternet abonesi olurken dikkat edilmesi gereken hususları kamuoyu ile paylaşan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), "Mağdur olmamak için tarifenizin adını ve sözleşmeyi iyice okuyun.

İnternet erişim hizmetlerinden faydalanmak için aboneliğimi başlatırken dikkat etmem gereken hususlar' başlıklı ikaz yazısını resmi internet sitesinden paylaşan BTK, tarife isimlerinin büyük önem arz ettiğini söyledi. 

Açıklamada, "İnternet abonesi olmadan evvel, internet servis sağlayıcılarının internet sitelerinden veya müşteri temsilcilerinden ihtiyaçlarınıza uygun olan tarifeyi belirlemeniz önem arz etmektedir. 

Size uygun olan erişim hızını, kullanabileceğiniz veri miktarını http://veri hesaplayici.btk.gov.tr/kullanim/giga.byte) ve hizmete dair ücreti esas alarak seçeceğiniz tarifeyi belirledikten sonra, ilgili tarifenin kullanım şartları ve abonelik sözleşmesindeki hak ve yükümlülüklerinizi dikkatlice okumanız gerekmektedir.

Bilhassa seçmiş olduğunuz tarifenin ismi doğru bir şekilde abonelik sözleşmesine yazıldığından emin olunuz. Abonelik esnasında hizmetin kapsamı ve ücretler başta olmak üzere her türlü bilginin işletmeci veya işletmecinin bayisi tarafından kendinize verilmesini isteyin. 

Sözleşme imzalayarak bazı yükümlülüklere girmeden evvel (İşletmecinin internet sayfasından abonelik sözleşmesine ulaşabilirsiniz.) yeterince bilgi sahibi olarak kararlarınızı vermeniz, oluşabilecek mağduriyetlerin önüne geçilebilmesi açısından önem taşımaktadır.

Vatandaşın, "İmzaladığı abonelik sözleşmesindeki tarife ücreti işletmeci tarafından yükseltilebilir mi" sorusunu cevaplandıran BTK, "Tüketici Hakları Yönetmeliği'nin 9'uncu maddesi kapsamında işletmecilerin tarife değişikliklerini yürürlüğe girmeden makul bir süre öncesinde abonelere kısa mesaj (SMS), arama ve/veya posta ile duyurmaları şartıyla tarifelerini değiştirebilme hakları bulunmaktadır.

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2018, 20:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER