Milyonlarca Kullanıcıyı Yakından İlgilendiriyor: Bu Telefonu Kullananlar Aman Dikkat

Dünya' nın teknoloji devlerinden olan bir markanın, telefonlarında güvenlik açığı olduğu ifade ediliyor. 

Milyonlarca Kullanıcıyı Yakından İlgilendiriyor: Bu Telefonu Kullananlar Aman Dikkat

Milyonlarca kişi tarafından kullanılan telefonun, kullanıcı izin vermeden ses ve görüntüsüne ulaşılabildiği farkedildi. Dünya markası olan Apple' ın iPhone cihazlarında meydana gelen bu güvenlik açığı nedeniyle, kullanıcıların bilgilerinin tehlikede olduğu aktarılıyor.

Apple' a büyük darbe

Apple tarafından konuya ilişkin bir açıklama yapılmadan, Facetime özelliği olarak bilinen uygulama deaktif edildi. Apple uygulamanın güvenlik zaafiyeti konusunda durdurma kararı almak dışında bir adım atmadı. 

Milyonlarca kullanıcı Google üzerinde, facetime açığı nasıl kapatılır, facetime kapatmak, iPhone güvenlik açığı gibi konularda aramalar gerçekleştiriyor. 

Milyonlarca iPhone kullanıcısını ilgilendiren bu güvenlik zaafiyetine yönelik olarak şuanda bazı kullanıcıların mikrofonlarını bantlamak gibi eylemler sergilediği de görülüyor. 

Kullanıcıların Facetime uygulamasını kendilerinin de devre dışı bırakmaya çalıştıkları bilinen süreçte, kişinin facetime çağrıları sırasında sesi ve görüntüsünü aktif etmediği halde sesinin karşı tarafa iletildiği, aramayı kabul ettiği anda görüntüsünü aktif etmemesi halinde dahi görüntüsünün iletildiği aktarılıyor.

Kullanıcılar, Apple ürünlerine bu güvenlik zaafiyetinden dolayı tepki gösterirken; kişisel bilgilerinin ve görüntülerinin kötü niyetli kişilere ulaşmasından korktuklarını ifade ediyorlar.

Twitter üzerinde büyük yankı uyandıran güvenlik zaafiyeti konusunda, Apple yetkililerinin yeni bir açıklama gerçekleştirmesi bekleniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER