Böyle Bir Okul Müdürü Var Mı?
SALTANAT SAHİBİ MÜDÜR, YARRDIMCILARINA ZORLA KİŞİLİK TESTİ YAPTIRIYOR
04-02-2012 19:57 - EĞİTİM

SALTANAT SAHİBİ MÜDÜR,
YARDIMCILARINA ZORLA KİŞİLİK TESTİ YAPTIRIYOR
.................................. Lisesinde Neler Oluyor?
Sendikamıza ulaşan bilgi ve belgelere göre okul müdürü Y. K. okulda mobingi had safhaya ulaştırmış durumda.
Okul yöneticileri ve öğretmenlerin önemli bir kısmı kendilerini müdüre hanımın haksız uygulamaları ve aşırı baskısı altında hissediyorlar. Okulda huzur ve güven ortamı kalmamış durumda.
Bütün bunlara sebep olan okul müdürünü, kimler ne karşılığında koruyor? Önemli olan müdürün saltanat sevdası mı, öğrenci başarısı mı? Belli ki yetkililer saltanatın sürmesini istiyorlar.
Bize ulaşan ve çoğu belgeli olan iddiaları şu şekilde sıralayabiliriz.
1. Sadece kendi kullanımı için özel tuvalet yaptırmış, başka kimsenin kullanmasına izin vermiyor. Kendini diğer personelden üstün tutarak aynı tuvaleti kullanmak istemiyor.
2. Müdür odasını milyonlarca dolarlık bir holding patronunun odası gibi düzenleyerek şatafata olan düşkünlüğünü ortaya koyuyor. Lüks eşyaların bir kısmının okul demirbaşına kayıtlı olmadığı iddia ediliyor. Bu değirmenin suyu nereden geliyor?
3. Zorunlu olarak girmesi gereken derslere, kendi yerine ücretli bir öğretmeni sokuyor. Ders defterlerindeki ücretli öğretmenin imzasının üzerine kendi imzasını atıyor (belgeli). Ayrıca kendisi girmediği dersin ücretini aldığı gibi, ücretli öğretmene de okul aile birliği hesabından başka gider göstererek ödeme yapıyor. Devlet zarara uğratılıyor.
4. Yeni çocuğu olmuş öğretmen, yasal hakkı olan doğum yardımı ödemesi yapılması için iki defa başvuru yapmasına rağmen herhangi bir ödeme yapılmıyor (Belgeli). Üstelik sana para-mara yok gibi sözlü ifadelerle personelini aşağılıyor.
5. Okulun öğrenci sayısını olduğundan fazla göstererek, kuruma fazladan bir müdür başyardımcısı ve bir müdür yardımcısının atanmasına neden olmuş ve devlet zarara uğratılmıştır (Belgeli).
6. Okulun elektrik, su, doğalgaz faturaları bir yıla yakın süre takip edilmemiş, sonucunda 5000,00 TL (beşbinlira)’ye yakın bir miktarda faiz ödemesi, okul aile birliği hesabından ödenmiştir. (bir-iki ay gözden kaçabilir, ancak bir yıl boyunca faturaların takip edilmemesi ihmali gösterir). Okul aile birliği gider defterinde faiz gideri olarak kaydedilmiştir.
7. Yasal bir zorunluluk olmadığı halde özel bir firma ile 1800 TL’lik bir anlaşma yaparak, müdür yardımcılarına zorla “Kişilik Testi” yaptırmış ve böylece personele açıkça hakaret etmiştir.
8. 2011 yılı 2. Dönem öğretmenler kurul tutanağını değiştirerek konuşulmayan ve karara bağlanmayan konuları eklettirerek evrakta sahteciliğe neden olunmuştur (Belgeli).
9. Yapılan soruşturma ve incelemelerde konuya yeterince önem verilmediği, adeta müdürün korunması için çaba sarf edildiği hissi uyandırılmış, bazı soruşturmalarda şikâyet edenlerin ifadesine dahi başvurulmamıştır. Taraflı hazırlanan soruşturma raporu sonucunda ise ......... Kaymakamı yanlış yönlendirilmiş ve savcılığa soruşturma izni vermemiştir (Belgeli). Muhakkiklerin tarafsız olmadığı ortaya çıkıyor.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
H. İbrahim ÇAKMAK
Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı
Not: Sendika şube başkanlığından gelen mail'i kişilik haklarına saygı nedeniyle okul ve müdür ismini şimdilik kaydıyla yayınlamıyoruz. Ancak İstanbul İlimizde olan bu okulla ilgili bağlı bulunduğu ilçe ve il milli eğitim müdürlüğünün bir çalışma yapacağını ümit ediyoruz. Gelişmeleri yakından takip edeceğiz..
HABERİ PAYLAŞMAK İSTER MİSİN?
BU HABERE YORUM YAPMAK İSTERMİSİNİZ ?
YORUMLAR
öğretmen ~ 3 ay önce
pendik ticaret meslek lisesinde mobbing tüm öğretmen,öğrenci ve veliler üzerinde hala devam etmektedir.okul müdürü eğitim öğretimi engellemekte ve mobbingde sınır tanımamaktadır.okul müdürü kaddafi bile gitti kendisini kral zannetmektedir.milli eğitim bakanı ve kamuoyunun dikkatine.....
pendik ticaret meslek lisesinde mobbing tüm öğretmen,öğrenci ve veliler üzerinde hala devam etmektedir.okul müdürü eğitim öğretimi engellemekte ve mobbingde sınır tanımamaktadır.okul müdürü kaddafi bile gitti kendisini kral zannetmektedir.milli eğitim bakanı ve kamuoyunun dikkatine.....
Yazarlar

Abbas GÜÇLÜ
HAZİRAN'DA ATAMA HAYAL Mİ, GERÇEK Mİ ?
HAZİRAN'DA ATAMA HAYAL Mİ, GERÇEK Mİ ?

Dr. Sakin ÖNER
SINAVLAR KALKMAZ, DERSHANELER KAPANMAZ
SINAVLAR KALKMAZ, DERSHANELER KAPANMAZ

Enver DEMİR
BAKANIN DİLİYLE YAPTIĞINI, VATANDAŞ ELİYLE YAPIYOR !!!
BAKANIN DİLİYLE YAPTIĞINI, VATANDAŞ ELİYLE YAPIYOR !!!

Mehmet ARSLAN
MƏN BİR BÖYÜK TÜRK OĞLUYAM!!!
MƏN BİR BÖYÜK TÜRK OĞLUYAM!!!

Selçuk ENGİN
OKUL SÜTÜNDE NE EKSİK ?
OKUL SÜTÜNDE NE EKSİK ?

Hamdi ÇİÇEK
DÜZEN BOZUK ! SÜT NE YAPSIN ?
DÜZEN BOZUK ! SÜT NE YAPSIN ?

Ayhan KORKMAZ
ALACAK VERECEK !
ALACAK VERECEK !

Adnan HAKAN
BAKANLA HASBİHAL
BAKANLA HASBİHAL

Maksut BALMUK
2012 SINIF GEÇMEDE DEĞİŞİKLİKLER
2012 SINIF GEÇMEDE DEĞİŞİKLİKLER

Doğan CEYLAN
ÖĞRETMEN ATAMALARINA ZORUNLU EĞİTİM ENGELİ ...
ÖĞRETMEN ATAMALARINA ZORUNLU EĞİTİM ENGELİ ...

Mustafa GÖKTAŞ
KAMUNUN İNŞAAT İŞLERİ VE TOKİ
KAMUNUN İNŞAAT İŞLERİ VE TOKİ

Gölge Kulis
MEMURLARIN BİRİNCİ DERECE İSYANI
MEMURLARIN BİRİNCİ DERECE İSYANI
En Çok Okunanlar
- KİM KAÇ PARASINI BANKADA UNUTTU. İŞTE ÖNEMLİ İSİMLER
- MEMURA 3+3 ZAMMINA ŞOK GEREKÇE
- ÖĞRETMENLER NEYE İHTİYAÇ DUYUYOR ? İŞTE O İHTİYAÇLAR
- ÖĞRETMENE ZORUNLU HİZMET KALKIYOR
- MEMUR SEN BAŞKANI GÜNDOĞDU'YA AĞIR SUÇLAMA
- OKUL AİLE BİRLİĞİ
- ÇOCUKLAR İKİ YIL OKUMA YAZMA ÖĞRENEMEYECEK
- SGK VE BAĞKUR BORÇLUSU YANDI
- MEMURLARA ZAM GÖRÜŞMELERİNDE 5'İNCİ OTURUM BAŞLADI. HÜKÜMET YENİ TEKLİF VERECEK Mİ ?
- BİN 200 ÖĞRETMENE ŞOK İNCELEME
- ZAM MÜZAKERESİ BUGÜN. SON ŞEKLİ NE ZAMAN VERİLECEK ?
- MEMURA ZAM İÇİN KIRAN KIRANA PAZARLIK YARIN!
- MÜDÜR MEYDAN OKUDU: ARKAMDA AKP VAR
- MEMUR ZAMLARI YETKİLİ KONFEDARSYONLARIN ACİZLİĞİNİ GÖSTERİR
- ASKERLİK KANUNU DEĞİŞTİ. ÖĞRENCİYE 29 YAŞINA KADAR ASKERLİK YOK
Anket
