2018-2019 KYK Burs Yurt Başvuruları ne Zaman?

Binlerce öğrenci 2018 Üniversite Yerleştirme neticeleri açıklanması ile birlikte KYK burs ve yurt başvuruları ne zaman başlayacağı ile ilgili İnternet üzerinden şimdiden araştırma yapmaya başladı. 2018-2019 KYK burs ve yurt başvuruları ne zaman başlayacak?

2018-2019 KYK Burs Yurt Başvuruları ne Zaman?

Burs / öğrenim kredisi müracaatında bulunan öğrencilerden sadece öncelik belgesi istenilmektedir. Diğer beyan edilen bilgilere dair belgeler ise istenmemekte olup, beyan edilen bilgilere ait kontroller ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından web ortamında veya manyetik ortamda alınarak, yapılmaktadır. İstenilen belgeler Kurumun kyk.gsb.gov.tr adresinde ilan edilmektedir.

KYK TAAHÜTNAME ONAYI NASIL YAPILIR?

Burs/kredi kazanan öğrenciler burs/kredi taahhütnamelerini noterlere gitmeden PTT üzerinden temin ettikleri e-devlet şifresiyle "www.turkiye.gov.tr" adresi üzerinden onaylamaları yeterli olacak. Öğrenciler noter masrafı ödemek zorunda kalmayacak.

KYK 2018-2019 YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

KYK yurt başvuruları üniversite kayıtları ile beraber aynı günde, 3 Eylül 2018'de başlayacak.

KYK BURSLARI NASIL KESİLİR?

Bir öğrencinin disiplin suçu işlemesi ve bunu tekrarlaması sonrasında okul ile ilişiği kesildiği durumlarda KYK bursu da kesilmekte.

Bir öğrencinin okulu bırakması sonucu yine KYK bursu kesilmektedir. Örneğin 2 dönem üst üste ders kaydı yaptırmayan öğrencinin 2. Dönem itibariyle Kredi Yurtlar Kurumu ( KYK ) bursu da kesilmektedir.

2 sene okuduktan sonra başka bir bölüme geçen ve 2 sene de orada okuyun öğrencinin mezuniyetine 1 sene kalsa dahi 4. Seneyi doldurduğu için öğrenim kredisi ve KYK bursu kesilecektir.

En önemlisi KYK bursunda başarı şartı söz konusudur. Bir öğrenci 4 ve daha çok başarısız dersi olduğu durumlarda KYK bursu kalan ders sayısı 3’ e düşene kadar kesilmektedir. Yine her üniversitenin kendi belirlemiş olduğu not ortalamasının altına düşmeniz durumunda burs kesilir. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER