4.500 Lira Bursla Öğrenci Alımı Yapılacak

4.500 lira bursla öğrenci alınacak. 13 Farklı Sektör; Bursa Uludağ Üniversitesi tarafından başlatılan Sanayi Doktora programı ile doktora öğrencilerinin ihtiyaç duyulan sanayi kollarında teorik ve pratik eğitim almaları sağlanacak.

4.500 Lira Bursla Öğrenci Alımı Yapılacak

Eğitimleri başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenciler projeye katılan firmaların bünyesinde istihdam hakkı da elde edecek. 4 yıllık doktora ve 5 yıllık bütünleşik doktora süresi boyunca aylık 4.500 lira burs alacak olan öğrenciler mezun olduktan sonra da istihdam garantisi elde edecekler.

Projeye destek veren sektörler ise şöyle sıralandı: otomotiv, tekstil, mobilya, süt ürünleri, motor, havacılık ve diğerleri. İlgili alanlarda doktora eğitimlerini tamamlayan öğrenciler sonrasında bünyesinde eğitim gördükleri şirket tarafından 3 yıl boyunca istihdam edilecek. 

Firmaların Ar-Ge merkezinde çalışacak olan bu araştırmacıların maaşlarının %40’lık kısmı da TÜBİTAK tarafından ödenecek. Böylelikle yenilikçi gelişmelerin önü açılmak istenmektedir.

Başvuru yapacak olan adayların yüksek lisans mezunu olmaları gerekiyor. Ancak bütünleşik doktora için lisans mezunu olmak yeterlidir. Bütünleşik doktora için belirli bir not ortalamasının üzerinde olmak gerektiğini de belirtmek gerekir. 

Bu program kapsamında toplam 55 araştırmacının istihdamı gerçekleştirilecek. Bu proje ile iş dünyası ve üniversite arasındaki uçurumun da kapanması sağlanacak. Dolayısıyla üniversite eğitimlerinin işverenin ihtiyacına göre dizayn edilmesi sağlanmış olacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER