Açık Öğretim Lisesi Ek Sınav Hakkı Var mı? Kimlere Var?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), açık öğretim, mesleki açık öğretim ve açık öğretim imam hatip liseleri ile liselerin yurt dışı programlarında 8 dönem ve üzerinde kayıtlı olanlar üniversitelere kayıt yaptırma hakkı elde eden açık öğretim öğrenciler hak kazandı.

Açık Öğretim Lisesi Ek Sınav Hakkı Var mı? Kimlere Var?

MEB tarafından yapılan açıklamada, açık öğretim, mesleki açık öğretim ve açık öğretim imam hatip liseleri ile söz konusu liseler yurt dışı programlarında 8 dönem ve üzerinde kayıtlı olanlar ile üniversitelere kayıt yaptırma hakkı kazanan açık öğretim öğrencilerine ek sınav hakkı tanındı.

Öğrenciler, 6-7 Ekim'de Ankara, İstanbul ve İzmir'in de aralarında olduğu 32 il merkez olmak üzere üç oturum halinde yapılacak ek sınavlar için 18 Eylül'e kadar başvurabilecek.

Şartları taşıyan ve ek sınava katılmak isteyen öğrenciler, başvuru sürecinde sınav katılım ücreti 30 lirayı Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank aracılığıyla ilgili banka hesaplarına yatıracak. Daha sonra açık öğretim okulları irtibat büroları aracılığıyla başvurularını tamamlayacak.

Ayrıca mesleki açık öğretim ve açık öğretim imam hatip liselerinde kayıtlı öğrencilerden, il ve ilçelerdeki mesleki ve teknik Anadolu liseleri ile Anadolu imam hatip liseleri aracılığıyla yüz yüze eğitim meslek derslerini alan fakat dönem içerisinde başarısız olanlara yüz yüze eğitim ile aldıkları meslek derslerinden ek sınav hakkı verildi.

Yüz yüze eğitim meslek dersleri için ek sınava katılmak isteyen öğrenciler yüz yüze eğitim aldıkları kurumlara 18 Eylül'e kadar başvurabilecek.

Yüz yüze eğitim meslek dersleri için ek sınavlar, 19-25 Eylül'de yüz yüze eğitim veren kurumlar tarafından yapılacak.

Kaynak: tgrthaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER