ALAN DEĞİŞİKLİĞİ SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Alan Değişikliği Sorunu Çözülüyor Z.Engelliler Öğretmenliği Alan Değişikliği Sorunu Çözülüyor.

ALAN DEĞİŞİKLİĞİ SORUNU ÇÖZÜLÜYOR
Alan Değişikliği Sorunu Çözülüyor
 
 Alan Değişikliği Sorunu Çözülüyor Z.Engelliler Öğretmenliği Alan Değişikliği Sorunu Çözülüyor.

444 sistemiyle oluşan Sınıf Öğretmenliğinde norm fazlası öğretmenlik durumu MEB tarafından Zihinsel Engelliler ve Teknoloji Tasarım öğretmenliğine geçiş yoluyla çözümlenmeye çalışılmıştı. MEB çözümü TTKB tarafından yayımlanan mütalaa ile işi çözdüğünü sanmışken açılan bir davada verilen karar neticesinde iptal etmek zorunda kaldı. 
İptallerin başlayacağı dönemde, Bakanlığa hukuk devleti kuralları çiğnenmeden yargı kararlarına uyma zorunluluğu da düşünülerek bu sorunu çözebileceğine ilişkin ilettiğimiz öneri kabul görecek gibi... Çünkü Bakan Sayın AVCI'ya alan değişikliği ile ilgili sorulan sorulara verdiği cevaplarda;
 
"Öğretmenlerin alan değişikliğine ilişkin soru üzerine Bakan Avcı, alan değişikliğiyle ilgili mahkeme kararından kaynaklanan sorunlar olduğunu, sınıf öğretmenlerinin farklı gerekçelerle alan değiştirerek tayin edildiğini hatırlatarak, çözümün yakın olduğunu belirtmiştir.
 
Avcı, ''Fakat mahkeme buna esas teşkil eden Talim ve Terbiye mütalaasını yeterli bulmamış ve demiş ki: 'Bu konuda karar almış olmanız gerekir. Bizde bu durumda olan arkadaşlarımızı, uygulamada gördük ki alan değiştirirken aldıkları ek hizmet içi eğitim yeterli değil bir çoğu mutsuz. Alan değiştirmiş ama geçtiği alanın becerilerine yeterince sahip değil. Dolayısıyla alanlarında devam etmek isteyenlere ilave bir hizmet içi modülü de geliştirdik. Alan değiştiren öğretmenlerimizle ilgili sorun büyük ölçüde çözülmüş olacak" diye konuştu."
 
Bizim de önerimiz bu noktada idi. Mahkemenin verdiği karar dikkatle incelenirse; sen mütalaa ile bu işi çözemezsin senin kim hangi alana atanır yönünde Talim Terbiye Kurulu (TTKB) Kararın var o karara uyman lazım, ayrıca 540 saat Hizmet içi eğitim alanlar Zihinsel Engelliler öğretmeni olabilir diyorsun kararında buna da uymamışsın diyor.
 
O zaman MEB bu öğretmenlerimizin hizmet içi eğitimlerini tamamlamalı, TTKB kararını yeniden düzenlemelidir.
 
Bu durumdaki öğretmenlerin kararnameleri düzenlenerek ya eski okullarına ya da boş yerlere atamaları yapılmıştır. Bakanlık bu açıklamayı resmi yazıya dökerek bu şekilde geri dönüşlerin de önüne geçmesi gerekirdi.
 
Sayın bakanın da söylediği gibi bu öğretmenlerimizden istekli olanlar görevlerine devam edebilirlerdi. İstekli olmayanlar yani bu alanda başarılı olamayacaklarını düşünenler ise Sınıf Öğretmenliğine dönebilirlerdi.
 
İsteklilerin bu işi çok iyi yürütebilecekleri hele hele mevcut durumdan çok daha iyi bir uygulama olacağı açıktır. Birçok okulumuzda bu öğrencilerimize öğretmen bulunamadığı, 100 saati bile bulmayan hizmet içi eğitim almış ücretli öğretmenlerle doldurulduğu düşünüldüğünde yapılacak işlemin doğruluğu bir kez daha ortaya çıkacaktır.
 
MEB'in bu tür hayati konularda kaplumbağa hızından kurtulup kararlar alması, çözüm odaklı olması gerekmektedir.
 
Tekrar hatırlatalım ki sınıf öğretmenlerini bir o yana bir bu yana savuran bakanlığın kendisidir. Çözüm bulup mutlu edecek olan da bakanlık olmalıdır.
 
Maksut BALMUK
 
memurlar.net
Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
fatma temel
fatma temel - 10 yıl Önce

Bir sürü laf kalabalığı. sonuç?

Ekrem UÇAR
Ekrem UÇAR - 10 yıl Önce

2.YILIMIZDIR BEKLEDE ASIL ALANINA DÖN! :(((

tek tas mağduru
tek tas mağduru - 10 yıl Önce

ne zaman olacak ben de sınıfa geri gönderildim. ne olacağız belli değil tekrar tek tasa geçmek istiyorum .arada kaldım çözümün zamanını bilen var mı

ssa
ssa - 10 yıl Önce

inşallah çözülürde biz de kurtuluruz.

alan mağduru
alan mağduru - 10 yıl Önce

Bakanlık eş özrünü yapmadı alan değiştirmeye zorladı.Alanımı değiştirip ailemin yanına gelebildim.Dünyam karardı.Her gün ölüp ölüp diriliyorum.Yeter artık .Haftada dört saat derse girip yatıyorum.Verimsizim,mutsuzum.Alanımızı geri verin.

il dışı
il dışı - 10 yıl Önce

il dışı alanlar da iptal. arkasından kurslar başlar inşallah.tabi istekli olanlar için.

erkan TAS
erkan TAS - 10 yıl Önce

Sayın bakanımız bizi sevmediğimiz bir alanda tutarak zevk mi alıyor acaba.her gün aynı işkence.bir sözle ibu yan bıranşı istemeyenleriasıl alanına döndüre bilir her gün haberlere bakıyoruz hayırlı bir söz çıkmıyor.mutsuzuz..yeter duyun artık bizim sesimizi.............

Nejdet SEYHAN
Nejdet SEYHAN - 10 yıl Önce

Eğer kurs verilerek alanlara atama yapılırsa verilen hak geri alınmamış ve adalet yerini bulmuş olur.Hukuk devletinde verilen hak kişinin isteği dışında geri alınamaz.


SIRADAKİ HABER