ANDOLU LİSELERİNE ATAMALAR NE ZAMAN YAPILACAK ?

MEB'in son yaptığı açıklamada gelecek aylarda yapılacak norm kadro güncellemelerinden sonra atamaların yapılacağı bildirilmişti.

ANDOLU LİSELERİNE ATAMALAR NE ZAMAN YAPILACAK ?
MEB’den öğrendiğimiz kadarıyla Norm Kadro güncellemeleri 17 Eylül’de açılacak ve Anadolu Lisesi atamaları Ekim başına yetiştirilecektir.
 
MEB’in nasıl bir yol izleyeceğini bilmiyoruz fakat;
 
Özellikle dönüşen okullarda Norm kadroda Genel ve Anadolu ayrımının yapılması kaçınılmaz görülmektedir. Aksi halde sınav kazanıp atanamayan bir öğretmen için hak kaybı doğabilecektir. MEB duyuruya çıktığında bu atama son kez yapılacaksa bunu da duyurmalı ve maksimum atama yaparak hak kayıplarını önlemelidir.
 
Ayrıca;
 
Daha önce Anadolu Lisesinde çalışıp bu tür okullardan ayrılarak yeniden Anadolu Lisesine dönmek isteyen öğretmenlere yönetmelik gereği başvuru hakkı verilmeli bu atamalardan sonra sınava dayalı atamalar gerçekleştirilmelidir.
 
Sınava dahi girme gereği duymayan ve kazanılmış hakları yönetmelikle saklı olan bu öğretmenleri mağdur etmemek gerekmektedir.
 
Ve Bakanlığın Anadolu Lisesi öğretmen atamalarında İl dışı tercihine de olanak verilmesi hem atama sayısını arttıracak hem de varsa norm kadro fazlalığı durumunu eritebilecektir.
 
Çok karışık bir hak alan Anadolu Lisesi Öğretmenlerinin atanma sürecinden MEB’in nasıl çıkacağını doğrusu biz de merak ediyoruz.
 
Çünkü;
 
- İl içi yer değiştirmelerde Anadolu Lisesi Öğretmeni olmayan öğretmenlere Anadolu Liseleri açılmazken,
 
- İl dışı ve özür gruplarında açılmıştır. Üstelik neye göre gruplandırıldığı bilinmeden bazı okullar açılmış bazıları ise açılmamıştır.
 
Karışıklığı ile;
 
- Anadolu Lisesi öğretmeni olmayan bir öğretmen il dışı yada özür grubunda Anadolu Lisesine gelmişse durumu ne olacaktır?
 
- Anadolu Lisesi öğretmeni olmadığı halde Anadolu Liselerine atanan öğretmenlerin akıbeti ne olacaktır?
 
Soruları cevap beklemektedir.
 
NOT:Yukarıda belirttiğimiz tarihler bizim edindiğimiz bilgilere dayalıdır. Bu tarihlerde olabilecek değişikliğin sorumluluğu bize ait değildir.
 
 
Maksut BALMUK
Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER