BAKAN AVCI'DAN ÖĞRETMEN ALIMI AÇIKLAMASI

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 40 bin öğretmen alınacağı açıklandı. Kadroların eylülün ilk haftalarında duyurulacağı öğrenildi.

BAKAN AVCI'DAN ÖĞRETMEN ALIMI AÇIKLAMASI
Henüz netleşmeyen branş kadrolarının açıklanmasından sonra eylül ayının 10'una kadar atamaların yapılacağı öngörüldü. Bakanlık yetkilileri atama işlemlerini okulların açılmasından önce yapılması için çalıştıklarını aktardı.

Tercih ve puan üstünlüğü esas alınacak atamalarda, atanan öğretmenlerin kararnameleri dijital ortamda İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderilecek.



KADROLAR BELLİ DEĞİLMEB,
40 bin öğretmen ataması için başvuru kılavuzunu internet sitesinde yayımlayacak. İl ve ilçelerden bakanlığa gelecek talebe göre Türkçe, matematik, sınıf öğretmenliği, fen ve teknoloji öğretmenliği, rehber öğretmenliği, din kültürü ve ahlak bilgisi ve diğer branşlardan alınacak öğretmen kadroları belli olacak. Okulların açılma tarihinin 16 Eylül olduğu belirtildi.


BAKAN AVCI'DAN ÖĞRETMEN ALIMI AÇIKLAMASI

KPSS 2013 öğretmen atamaları ve bölüm kontenjanlarına dair beklenen açıklamayı yapan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, atamaların 9 Eylül 2013 tarihinde yapılacağını söyleyerek, "40 binin üzerinde öğretmen alımı yapılacak" dedi. 

YENİ SBS
 
SBS sorununa çözüm arayışı her zaman vardı diyen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir Odunpazarı Evleri önünde canlı yayında bir programa katıldı. Habertürk kanalında Doğru Açı programına konuk olan Bakan Nabi Avcı, yeni SBS hakkında açıklamalar yaptı.
 
Biz SBS yerine yeni bir sınav icat etmiyoruz. Bunu velilerin bilmesinde büyük yarar var. Bu çocuklarımız zaten dönem içinde derslerden geçmek için sınava girmiyor mu? Aslında şunu yapabilsek ideali bu; çocukların sadece okullarda aldığı notlar, bir sonraki kademede liseye geçişlerde kullanılsın. Ama öğretmenlerimizi de düşünüyoruz. Okullar arasında rekabet olur. Her okul kendi okulundaki öğrencileri iyi bir duruma getirmek için notları yükseltir. Bu yüzden yazılı yoklamaları objektif bir not olarak kullanamıyoruz. Bu notları güvenilir kılmanın ilk adımını atıyoruz. Bu sayede insanların tedirginliğini azaltmayı planlıyoruz. Bu bir ilk adım. 
 
Çocuklar salonlarda toplanıp sınava girmeyecekler, kendi sınıflarında merkezden gönderilen sorulara yanıt verecekler. O gün kendi sınıfının öğretmeni durmayacak, başka bir okuldan öğretmen gelecek. Çünkü öğretmenleri de ister ki kendi öğrencileri başarılı olsun. 
 
 
SBS Değerlendirme
 
Sınavın sonuçları da merkezde değerlendirilecek. Sınavlar test ve elverdiği ölçüde açık uçlu olacak. Çocuklarımıza tablet bilgisayarlar yaygınlaştıktan sonra, tabletler aracılığıyla işaretlenip, öğretmenlerin tabletlerine gönderilerek, kimin kağıdını okuduğunu bilmeden değerlendirme yapacak, ama önümüzdeki yıl değil bu, ileride.
 
Bölge Farklılıkları
 
Her yerde aynı nitelikte öğretemenler yok tabi, bazı yerlerde ücretli öğretmenlik, bazı yerlerde başka branş öğretmenleri derken farlılıklar nasıl giderilecek diye soruluyor. Bu durum tek SBS'de daha fazla bir dezavantaj yaratıyordu. Biz bunu yeni sistemde adım adı çözmeyi planlıyoruz. Bunun için il il ortalamalar yapılabilir, mesela İstanbul ve Hakkari'nin ortalaması aynı olmayabilir. Ama buna uygun bir değerlendirme yapılacak.
 
Sanıyoruz ki dünyanın her yerinde bu sorunlar çözüldü, sadece bizim sistemimizde sorunlar var. Ama öyle değil, her ülkede benzer sorunlar yaşanıyor. 
 
Sınıf öğretmenliği, okul öncesi öğretmenliği, müzik öğretmenliği, beden eğitimi öğretmenliği, matematik öğretmenliği, sosyal bilgiler öğretmenliği, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği, resim öğretmenliği, fen bilgisi öğretmenliği, bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği bölümlerinde okuyan öğretmen adayları KPSS 2013 haberlerini ilgiyle takip ediyor. 
 
Beklenen açıklama Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin'den geldi. Yusuf Tekin, hangi bölümden kaç kişinin atanacağını henüz açıklamadı, ancak tarihleri açıkladı. Öğretmen atamaları 2013 yılında 9 Eylül tarihinde yapılacak.
 
Dün akşam, özel bir televizyon kanalında canlı yayına katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, beklenen açıklamayı yaptı. 
 
Branş kontenjanlarına kaç öğretmen alınacağının henüz hesaplama aşamasında olduğunu söyleyen Avcı, yakında duyuracaklarını söyledi. Sınıf öğretmenliği, okul öncesi öğretmenliği, müzik öğretmenliği, beden eğitimi öğretmenliği, matematik öğretmenliği, sosyal bilgiler öğretmenliği, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği, resim öğretmenliği, fen bilgisi öğretmenliği, bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği bölümlerinden kaç kişinin atanacağı yakında MEB tarafından duyurulacak.
Bakan Avcı şunları söyledi:
Son hesaplamalarımıza göre bizim bütün branşlarıdaki öğretmen açığımızı topladığımız zaman, her branşa mutlaka bir öğretmen atama şansımız olsa şunada alabieceğimiz MEB'in ihtiyacı olan öğretmen sayısı 126 bin. Ancak şuanda bir şekilde öğretmen olmayı isteyen, bu rakamın çok üstünde, 300 bin. Dolayısıyla, paramız çok olsa, bütçe imkanlarımız çok olsa, bütün sınıflarımızı 30 kişilik hale getirsek, okul sistemimizi oturtsak şuanki ihtiyacımız 126 bin. Zaten bütçemizden dolayı biz bu kadar öğretmen alamayacağız ama, bakın geçtiğimiz 10 yılda 300 binin üzerinde öğretmen alımı yapmışız. 
 
 
 
Habertürk ekranlarında yayınlanan Doğru Açı'nın konuğu olan Bakan Avcı, sosyal medya üzerinden program boyunca yoğun bir şekilde sorulan öğretmen atamalarına ilişkin soruya cevap verdi.
 
SON RAKAMLARI AÇIKLADI
 
Avcı,"Son hesaplara göre bütün branşlardaki öğretmen açığımız 126 bin. Ancak çok çok öğretmen olmak isteyenlerin sayısı 300 bine yakın." dedi.
 
MEB'in bütçesi nedeniyle 126 bin öğretmenin hepsinin alınamadığını belirten Avcı, son 10 yılda 300 binin üzerinde öğretmen alımı yapıldığını sözlerine ekledi.
Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER