BAKAN AVCI'DAN OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Hedefimiz erken eğitim çağındaki bütün çocuklarımızın nitelikli erken eğitim imkanlarından yararlanmasını sağlamak" dedi.

BAKAN AVCI'DAN OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA
 BAKAN AVCI'DAN OKUL ÖNCESİ EĞİTİM İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA
 
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Hedefimiz erken eğitim çağındaki bütün çocuklarımızın nitelikli erken eğitim imkanlarından yararlanmasını sağlamak" dedi.
 
Avcı, Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi'nin kapanış töreninde yaptığı konuşmada, bu töreni bir son olarak nitelendirmenin yanlış olacağını belirterek, bugünkü etkinliği okul öncesi etkinliğin güçlendirilmesi konusundaki yeni çalışmalara ışık tutması için edindikleri tecrübeleri paylaşma imkanı olarak gördüklerini söyledi.
 
Geçen süreçte AB ve UNICEF'in tecrübelerini inceleyerek, Türkiye şartlarına en uygun hale getirmeye çalıştıklarını ve ortaya başarılı sonuçlar çıkardıklarını anlatan Avcı, şunları kaydetti:
 
"Gerek ulusal gerek uluslararası paydaşlarımızla karşılıklı birçok kazanım edindik. Bugün AB ülkelerinde okul öncesi eğitimdeki okullaşma oranı yüzde 93'e yakın. Biz de ise bu oran son 3 yılda yüzde 38'den yüzde 64'e yükseldi. Hedefimiz erken eğitim çağındaki bütün çocuklarımızın nitelikli erken eğitim imkanlarından yararlanmasını sağlamak. Nitelikli erken eğitime erişmek yalnızca o çocuğun hayatında köklü değişiklikler oluşturmuyor. Eğitimine erken çocukluk çağında başlayan bir nesil, zihinsel ve sosyal becerileri gelişmiş sosyal bir ülke nüfusuna dönüşüyor."
 
- Belediyelerin okul öncesi eğitim hizmetleri
Erken eğitime yapılan her yatırımın Türkiye'nin aydınlık geleceğe sahip olması için yapılan yatırım olduğuna dikkati çeken Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Tecrübelerimiz gösteriyor ki, sektörler arası işbirliğinin oluşturulması okul öncesi alandaki hizmetlerin geliştirilmesinde çok önemli bir ihtiyaç. Belediyeleri okul öncesi eğitim hizmetlerinin yaygınlaştırılmasında ve özellikle toplum temelli erken çocukluk hizmet modellerinin yaygınlaştırılmasında güçlü bir paydaş olarak görüyoruz. Belediyelerimiz siyasi parti anlayışlarından bağımsız olarak, önceliği çocuk haklarına ve çocukların ihtiyaçlarını en üst düzeyda sağlama konusuna vermeli, proje kapsamında uzmanlar tarafından geliştirilmiş esnek, düşük maliyetli ancak son derece etkin modelleri uygulamak için işbirliği yapmalıdır."
Milli Eğitim Bakanı Avcı, bugün kapanışı gerçekleştirilen bu projenin, küçük katkılarla dahi ne kadar büyük değişiminin yapılabileceğinin örneği olduğunu anlatarak, şunları söyledi:
 
"Milli Eğitim Bakanlığı olarak okul öncesi eğitimin desteklenmesi çalışmalarına bundan sonra da öncelik vermeye devam edeceğiz. Bu projenin hayata geçmesine katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Bütün kurumlara, Avrupa Birliği'nin ilgili birimine, UNICEF'e ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu projenin 2010 yılında başlatılmasına önayak olan ilk kadın Milli Eğitim Bakanımız Nimet Baş'a ayrıca teşekkür ediyorum."
- Yardımcı eleman desteği
Avcı, okul öncesi eğitimde görev alan öğretmenlerin özellikle yardımcı eleman ve çalışma süreleri konusundaki sorunlarını ve beklentilerini bildiğini ifade ederek, bu konudaki çalışmalarından dolayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e teşekkür etti.

 
Son yaptıkları görüşmede bu sorundan söz ettiğini ve Çelik'ten özellikle okul öncesi eğitimde görev alan öğretmenlerin yardımcı eleman desteği konusunda yardım istediğini anlatan Çelik, "Kendisi de söz verdi. Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında yeni alınacak görevlilerin belki tamamını ama çok büyük bir bölümünü bu alanda değerlendirmek üzere Milli Eğitim Bakanlığımıza tahsis edeceği sözünü verdi. Kendisine peşinen teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER