Bakan Selçuk: Davamız Eğitim ve Gelecek Davasıdır

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Gaziler Günü’nde, Zeytin Dalı Harekâtının başladığı gün yapımı için ilk kazmanın vurulduğu Zeytin Dalı Eğitim Kampüsü’nün açılışını gerçekleştirdi.

Bakan Selçuk: Davamız Eğitim ve Gelecek Davasıdır

Bakan Selçuk, Şanlıurfa´nın Haliliye ilçesinde 8 lisenin bir arada faaliyet göstereceği Zeytin Dalı Eğitim Kampüsü´nün açılış töreninde yaptığı konuşmada, kentte bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, eğitim tesislerine adı verilen harekâtta şehit düşenlere Allah´tan rahmet diledi.

Türkiye´de artık yeni Mustafa Kemallere, Aziz Sancarlara ve Kazancı Bedihlere ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Bakan Selçuk, yeni nesil öğrencilerin eğitimin yanı sıra sanattan spora kadar farklı branşlarda da kendilerini geliştirmesi gerektiğini ifade etti.

Derdimiz kendimizle değil, dünya ile yarışmaktır

Her öğrencinin bir cevher olduğunu belirten Bakan Selçuk, cevherlerin de öğretmen ve ailelerin katkısıyla mücevhere dönüşeceğine inandığını söyledi. Öğrencilerin Türkiye´nin hedeflerine hizmet etmesi gerektiğini anlatan Selçuk, "Türkiye´nin eğitimini düzene sokarsak işimiz bitmiş olmayacak, bizim işimiz asıl o zaman başlayacak. Bizim derdimiz kendi kendimizle yarışmak değil, bizim derdimiz dünya ile yarışmaktır. 

Asıl meselemiz dünyadaki büyük güçlerle rekabet ederek bu durumu sürdürülebilir hale getirmektir. Bunun için sizlere ve öğretmenlerimize güveniyoruz. Bu hedef sizin omuzlarınızda yükselecektir. 

İnsanın değeri ve eğitilmesiyle biz bu dünyada iz bırakabiliyoruz. Sizler bu tesislerin hakkını verirseniz içinizden birçok değerler çıkacaktır.

Davamız eğitim ve gelecek davasıdır

Öğrencilerin ciddi çalışması sonucunda Türkiye´nin daha iyi yol alacağını kaydeden Bakan Selçuk şunları söyledi: "Bizim davamız gerçekten eğitim ve gelecek davasıdır. 

Biz nasıl Sütçü İmamları Şahin Beyleri unutmadıysak, yeni gençlerle de Türkiye´nin geleceğini unutmayacağız. Biz Milli Eğitim ailesi olarak öğrencilerimiz için her türlü hizmete hazırız. Kendi vazifemizi yapmaya muktediriz. 

Cumhurbaşkanımızın gösterdiği iradeyle biz eğitimde şu ana kadar yaptığımız birçok başarıya kalite ve başarı açısından yeni tuğlalar ekliyeceğiz. Yapılanın üstüne biz de bir şeyler yapacağız. Şanlıurfa´ya ayrı bir önem vereceğiz. Urfalıyız ezelden diyoruz.

Bakan Ziya Selçuk, daha sonra açılışı yapılan okullarda eğitime başlayan öğrencileri sınıflarda ziyaret ederek, taleplerini dinledi ve isteklerinin en kısa sürede yerine getirileceğini vurguladı.

Bakan olmak zordur

Hedefini sorduğu bir öğrencinin "Bakan olmak istiyorum, sizi çok seviyorum." sözleri üzerine Selçuk, "Emin misin? İşin çok zor olur." diye gülümseyerek yanıt verdi.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, programdan sonra, Türkiye-Kuveyt iş birliğiyle merkez Haliliye ilçesinde yapılan Suriyeli öğrencilerin eğitim gördüğü okulu ziyaret etti. 

Burada öğrencilerle sohbet eden Bakan Selçuk, misafir öğrencilerin taleplerini dinledi. Selçuk, Suriyeli öğrencilerin seslendirdiği Türkiyem" şarkısını dinleyerek, bu anı cep telefonuyla da görüntüledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER