Bakan Selçuk, Sudanlı Mevkidaşıyla Bir Araya Geldi

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitim konularına ilişkin görüş alışverişinde bulunmak üzere gelen Sudan Genel Eğitim Bakanı Mashair Ahmed Elamin Abdalla ile bir araya geldi.

Bakan Selçuk, Sudanlı Mevkidaşıyla Bir Araya Geldi

MEB Tevfik İleri Salonunda gerçekleşen görüşmede, Türkiye ve Sudan’ın eğitim alanındaki iş birliğine değinen Bakan Selçuk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sudan Cumhurbaşkanı Ömer el- Beşir’in yaptıkları karşılıklı ziyaretlerle iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlendiğini belirtti. 

Bakan Selçuk, konuşmasına şöyle devam etti: “Geçtiğimiz kasım ayında Bakanlığımızla Sudan Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol oldukça önemli. Bu kapsamda; mesleki eğitim, din eğitimi, yabancı dil eğitimi ve yükseköğretim gibi konularda karşılıklı bir mutabakata varılmış olması olumlu bir sonuç.

Türkiye Maarif Vakfı ile Yunus Emre Enstitüsünün Çalışmaları da bizim açımızdan önemli. Sudan’da Türkçe öğrenmeye ilişkin taleplerden de mutluluk duyuyoruz. Bu bağlamda Sudan’da eğitim müşavirliği açma konusunda da bir girişimimiz var.”

Sudan’da ders kitaplarında Türkiye hakkındaki olumsuz ifadelerin çıkarılması meselesinin de son derece önemli bir gelişme olduğunu kaydeden Bakan Selçuk, FETÖ ile mücadele konusundaki desteklerinden ötürü Sudan hükümetine teşekkür etti. 

Uluslararası Türk- Sudan Üniversitesinin kuruluş sözleşmesi ve tüzük metinlerinin hazırlanma sürecinin tamamlandığını bildiren Bakan Selçuk, bununla ilgili imzaların Cumhurbaşkanı Ömer el- Beşir’in Türkiye ziyareti esnasında atılacağını söyledi. 

Bakan Selçuk, Sudan’da öğrenim gören Türk öğrenciler ile Türkiye’de öğrenim gören Sudanlı öğrencilerin daha nitelikli eğitim alabilmeleri için çalışma içerisinde olduklarını kaydetti. 

Sudan Genel Eğitim Bakanı Abdalla ise, Türkiye’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki ülke arasındaki ilişkilerin iki ülkenin halkları arasındaki büyük sevgiye dayandığını ifade etti. Eğitim alanında yapılan iş birliğin önemine değinen Abdalla, Türkiye’nin tecrübelerinden oldukça faydalandıklarını kaydetti. 

Konuşmaların ardından konuk Bakan Abdalla, Türkiye’de bulunmaktan ve görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Bakan Selçuk da Sudanlı Bakan Abdalla’ya ziyaretlerinden ötürü teşekkür etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER