BAKAN YILMAZ: 2018'DE 20 BİN ÖĞRETMEN ATAYACAĞIZ

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz 2018 yılında 20 bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladı.

BAKAN YILMAZ: 2018'DE 20 BİN ÖĞRETMEN ATAYACAĞIZ
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz TRT haber'de gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı.  Sözleşmeli öğretmen sisteminden vatandaşın memnun olduğunu söyleyen Yılmaz, "Sözleşmeli öğretmenlerden, eğer ikisi de sözleşmeliyse, aileleri birleştiriyoruz. Eşi mühendis ise kusura bakmayın öğretmen eşi,nin yanına gelsin. Kanuna yazdık, aile birliği öğretmenin yanında sağlanır dedik, Afyon'daki gelsin, aksi durumda sözleşmeli öğretmen ya eşini, ya işini tercih edecek" dedi.

Öğretmen atamasıyla ilgili de konuşan Yılmaz, "Maliye Bakanlığı çalışıyor bütçe çıktıktan sonra belli olacak ama Biraz aşağı, biraz yukarı olabilir ama 20  bine yakın öğretmeni de 2018 yılında inşallah eğitim ailemize katacağız.  Duyuruları şubatta başlatıyoruz, sınavları mayıs gibi yapıyoruz, ağustos gibi de  göreve başlatıyoruz" dedi.

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nin (İZÜ) akademik yılı açılış töreninde  de konuştu ...

Bakan Yılmaz, ayrıca öğretim üyesi yetiştirilmesi konusunu da ele aldıklarını belirterek, misyon farklılaşması ve ihtisaslaşmayı desteklemek için de YÖK Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı´nın başlatıldığını söyledi. YÖK´ün ayrıca tıp fakültesi, mimarlık ve eğitim fakültesine girişte belli bir baraj sınırlaması getirdiğini, temel bilimlere bu yıl destek verdiğini ifade eden Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti:
 
"2002’de eğitime ayrılan para 11 milyar liraydı. Bütçenin yüzde 10’una tekabül ediyordu. Şimdi 122 milyar lira. Merkezi hükümet bütçesinin yüzde 20’sine yakın bir miktar. Geçmiş dönemlerde verilmeyen önemi biz bu dönemde verdik. 580 binin üzerinde öğretmeni biz atadık bu dönemde. Yani gördüğünüz her üç öğretmenden ikisi bizim dönemimizde atandı. Türkiye’nin kalkınması devam ettikçe öğretmenlerimizin mali durumlarını da gittikçe iyileştireceğiz."
Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2017, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER