BAKANIN İNADI ÖĞRENCİLERİ AYIRIYOR!

İki sınıfın öğretmenleri, dönem bitmeden değişiyor 4+4+4 sisteminin yarattığı yeni mağduriyet Batıkent'te yaşanıyor. Bazı öğretmenler henüz eğitim-öğretim yılının ilk dönemi tamamlanmadan yeni okullara atanıyor.

BAKANIN İNADI ÖĞRENCİLERİ AYIRIYOR!
Ankara'da pilot olarak uygulamaya konulan norm kadro uygulaması, henüz ilk dönem sona ermeden iki okulu öğretmenlerinden ayırdı. Batıkent'teki Prof. Dr. Mehmet Sağlam İlköğretim Okulu'ndaki iki sınıfta eğitim gören öğrenci velilerinin tüm çabaları sonuçsuz kaldı. Veliler, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e partisinin Kızılcahamam Kampı'nda sorunu anlatan notlar iletildiğini, taleplerin karşılık bulmaması nedeniyle çocuklarının dönem ortasında uyum sorunu yaşayacaklarını dile getirdiler.

Yeni eğitim sisteminin başkentte yeni mağdur öğrenci ve öğretmenleri oluşuyor. Okullarda başlayan norm kadro uygulaması, hem öğretmenleri hem de öğrencileri mağdur ediyor. Uygulama gereği birçok öğretmen, eğitimöğretim yılının tam ortasında başka okullara atanıyor. Bu öğretmenlerin öğrencileri ise ilk dönem bitmeden gelecek yeni öğretmene uyum sağlamaya çalışacak

Batıkent'te bulunan Prof. Dr. Mehmet Sağlam İlköğretim Okulu'nda öğretmenlerinden ayrılacak iki sınıf bulunuyor. Sınıflarda çocukları bulunan ve mevcut öğretmenlerden memnun olan veliler, çabalarından sonuç alamadılar. Hiç olmazsa yıl sonuna kadar çocuklarının mevcut öğretmenle devam etmesi için ilçe, il milli eğitim müdürlüklerinde ki yetkililerle sürekli görüştüler. Milli Eğitim Bakanı Dinçer'e mektup yazdılar. AKP'nin Kızılcahamam'daki kampında Dinçer'e sorunun çözümü için ajanskamu not ilettirdiler. Ancak gelinen aşamada, yaşayacakları sorunlara çözüm bulamadılar. Veliler, "Çalmadık kapı bırakmadık. Ulaşabildiğimiz her yetkiliye çocuklarımızın sorun eğitiminde sorun yaşanmaması için durumu anlattık. Ancak Milli Eğitim Bakam'nın 'yönetmelik uygulanacak' yönündeki talimatı ve ısrarı her şeyi bitiriyor.

Daha birinci dönem bitmeden öğretmen değiştirilir mi? Bu yasalar kimin için çıkarılıyor? Mevcut öğretmenimiz uzak ilçelere re'sen atanmamak için kendi ilçesinden tayin istedi. Pazartesi (bugün) sınıfa hangi öğretmenin geleceği belli değil. Sınıfımız başardı, öğretmenimiz başardı. Başarı niye yönetmeliğe feda ediliyor?" diye yakındılar.

SİNAN TARTANOĞLU/ CUMHURİYET

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
semra
semra - 11 yıl Önce

dinçer beye soralım çocuklarımız mahvoldu tam gün okulumuz çocuklar sabah kalkmak istemiyor sabah bırakıyoruz öglen 1 de yemek götürüyoruz sonra geri dönüp 3 de almaya gidiyoruz sizce normal mi eziyet çekmekteyiz çocuklar katı beslenmekten obez oluyorlar duyun sesimizi ilkokullar ögrenci olması lazım küçücük çocukları okula aldınız istegimizi yerine getirin lütfen

SIRADAKİ HABER