ÇEVİK KUVVET, GEZİ OLAYLARI NEDENİYLE BÜTÜNLEMEYE KALDI

31 Mayıs sabahı eylemci çadırlarının zabıtalarca yakılmasıyla büyüyen ve tüm ülkeye yayılan gezi eylemleri nedeniyle Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) final sınavlarına girmelerine Emniyet Genel Müdürlüğü’nün (EGM) izin vermediği binlerce polis bütünlemeye kaldı.

ÇEVİK KUVVET, GEZİ OLAYLARI NEDENİYLE BÜTÜNLEMEYE KALDI
 
Çevik Kuvvet Gezi’den bütünlemeye kaldı
 
31 Mayıs sabahı eylemci çadırlarının zabıtalarca yakılmasıyla büyüyen ve tüm ülkeye yayılan gezi eylemleri nedeniyle Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) final sınavlarına girmelerine Emniyet Genel Müdürlüğü’nün (EGM) izin vermediği binlerce polis bütünlemeye kaldı. Polisler final sınavında not alamadıkları için bütünlemeleri de geçemeyip sınıf kaybettiler. Yine emniyet personeline Gezi olayları başlamadan hemen önce, aynı ay göz yaşartıcı gaz kullanma kursu verildiği de ortaya çıktı.
 
SINAVA İZİN ÇIKMAYINCA BÜTÜNLEMEYE KALDILAR
 
Taksim Gezi Parkı eylemlerine müdahale için İstanbul’da görevli ve diğer illerden sevk edilen Çevik Kuvvet polislerinin, olayların büyüdüğü 1-2 Haziran 2013 tarihlerindeki Anadolu Üniversitesi A.Ö.F. final sınavları ile 8-9 Haziran tarihli Atatürk Üniversitesi A.Ö.F. POLİTAM Final sınavlarına girmeleri için izin verilmediği için bütünlemeye kaldıkları ortaya çıktı. EGM’nin iki üniversiteden polis memurlarının görev sebebiyle sınavlarının ileri bir tarihe ertelenmesini veya sınava giremeyen polisler için telafi sınavı uygulanmasını talep etmediği de bildirildi. Bir emniyet personeli, “Finallerden not alamayan memurlar eylülde yapılan bütünleme sınavlarında da başarılı olamadılar ve sınıf kaybettiler” dedi.
 
 
 
ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ’NDEN YENİ ‘GEZİ’ RAPORU
 
POLİTAM İÇİN TIP FAKÜLTESİNDEN YÜKSEK HARÇ
 
2012 yılı Ekim ayında Atatürk Üniversitesi (Erzurum) Açık AÖF ile EGM Güvenlik Bilimleri Fakültesi’nin (Polis Akademisi) ile iş birliği sonucu ön lisans mezunu (2 Yıllık Yüksek Meslek Okulu) polis memurlarının diplomalarını ibraz edip Atatürk Üniversitesi A.Ö.F. bünyesinde kurulan POLİTAM (Polis Lisans Tamamlama) adı ile lisans diploması (4 yıllık üniversite) almak üzere kayıt yaptırmalarının yolu açıldı. Polislerden aylık 100 lira olmak üzere toplamda 2400 lira harç alınmaya başlandı. Vakıfbank şubelerine yatırılan harçlarda gecikme halinde faiz ödemek zorunda kaldıklarını belirten ve Tıp fakültelerinden fazla harç ödediklerini öne süren bir emniyet personeli sıkıntıları şöyle sıralıyor:
 
“Polis memurlarına lisans diploması almak için kayıt yaptırdıkları POLİTAM programında ders kitabı verilmiyor. Dersler, her hafta bir ünitesi internet üzerinden yayın yapan Atatürk Üniversitesi’nin internet sayfasından takip ediliyor. Ders kitabı olmayan, her hafta bir ünite gören polisler yeterince ders çalışamayıp geçemiyor. POLİTAM öğrencisi memurlar üniversiteyle irtibat kuramıyor. Sadece 4449282 numaralı çağrı merkezindeki görevlilerle irtibat kurabiliyor fakat bu da sıkıntılarını çözemiyor. Polisin Anadolu Üniversitesi AÖF için ödediği yıllık öğrenim harç bedeli ise 220 lira. Bu bedele ders kitapları ve sınav ücreti dahil. POLİTAM yıllık 1200 lira harç alıp ders kitabı bile vermiyor.”
 
GEZİ ARİFESİNDE GÖZ YAŞARTICI GAZ KURSU, ERTESİNDE KBRN KURSU
 
EGM’nin Gezi olaylarının patlak vermesinden kısa süre önce, 2013 yılının mayıs ayında tüm personeline göz yaşartıcı gaz kullanma kursu verdiği de ortaya çıktı. Bir personel, “Haziran ayında İstanbul’daki Gezi Parkı olaylarında, kısa sürede, dünya tarihinde en fazla göz yaşartıcı gaz kullanıldığı görüldü. Olayların hemen öncesinde EGM personeline verilen göz yaşartıcı gaz kullanma kursu ne anlama geliyor?” diye sordu. Gezi olaylarının sönümlendiği 6 Eylül 2013 tarihinde de tüm personelin cep telefonlarına şu mesajı geçti: “Sayın meslektaşım, Eğitim Şube tarafından POL NET http://eys adresinden KBRN (Kimyasal Biyolojik Radyasyon Nükleer) saldırıları konusunda eğitimi 11 Eylül tarihine kadar almanızı rica ederim.”
Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER