-CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI TOPRAK:DERSHANELER KAPATILMASIN

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, dershanelerin kapatılması durumunda eğitimdeki sorunların daha da büyüyeceğini söyledi.

-CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI TOPRAK:DERSHANELER KAPATILMASIN
CHP: Dershaneler Kapatılmasın
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, dershanelerin kapatılması durumunda eğitimdeki sorunların daha da büyüyeceğini söyledi.
 
CHP’li Toprak, önceki gün İstanbul’da bir grup dershane yöneticisiyle bir araya gelerek sektörün sorunları üzerine görüş alışverişinde bulundu. Hükümetin dershaneleri kapatmaya yönelik projesinin sektörde kaosa neden olduğu şikayetiyle karşılaşan Toprak, CHP olarak daha sağlıklı bir sistem geliştirilmediği sürece dershanelerin kapatılmasına karşı olduklarını kaydetti.
 
Eğitim sisteminin yapboza dönüştürüldüğünü ve her yeni adımın sistemi daha da bozduğunu savundu. Dershanelerin kapatılmasının sıkıntıları daha da derinleştireceğini ifade etti.
 
Toprak, “Korkarım ki bu alanda da mafyatik bir eğitim düzeni oluşacaktır. Dershanelerin kapatılması, AKP’nin sandığı gibi bir çözüm üretmeyecektir. Diğer yandan çocuklarımız arasındaki eğitim farkını daha da artıracaktır. Eğitim alanındaki uçurumu derinleştirecektir. Oysa bütün toplum kesimlerinin yararlanabileceği daha eşit bir sistem kurmak mümkündür.” diye konuştu.
 
Dershanelerin mevcut eğitim sisteminde çok önemli bir boşluğu doldurduğuna işaret eden Toprak, ülkenin her tarafında aynı kalitede eğitim verilemediğine işaret etti ve dershanelerin özellikle küçük şehirlerde ve yoksul bölgelerde çocukların eğitim alanındaki eksikliklerini giderdiğini ifade etti.
 
Dershanelerin, eğitim kurumlarının yerine getiremediği sorumlulukları da yerine getirdiğine dikkat çeken Toprak, şu değerlendirmelerde bulundu: “Eğitim sistemi yapboza dönüştürülmüştür. Şimdi bütün veliler, öğrenciler ve eğitimciler dershanelerin boşluğunun nasıl kapatılacağını merak etmektedirler. Bu popülist yaklaşım öğrenciler arasındaki uçurumu artıracaktır. Dershaneciliği yeraltına itecektir. Eğer bir sistemi değiştirdiğinizde yerine daha sağlam ve sağlıklı işleyen bir sistem getirmezseniz çok daha vahim sonuçlara neden olursunuz.”
Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER