DİPLOMAYA YÖNELİK ALAN DEĞİŞİKLİĞİ YAPILMADIKÇA EĞİTİMİN KALİTESİNDEN SÖZ EDİLEMEZ

MİLLİ EĞİTİM BAKANIMIZ SAYIN İSMET YILMAZA ÇAĞRIDA BULUNUYORUZ ÖĞRETMENLERİN KENDİ ALANINDA ÇALIŞMASINA FIRSAT VERİLMEDİKÇE YANİ DİPLOMAYA YÖNELİK ALAN DEĞİŞİKLİĞİ YAPILMADIKÇA EĞİTİMİN KALİTESİNDEN SÖZ EDİLEMEZ

 DİPLOMAYA YÖNELİK ALAN DEĞİŞİKLİĞİ YAPILMADIKÇA EĞİTİMİN KALİTESİNDEN SÖZ EDİLEMEZ
Öncelikle belirtelim Sayın Bakanımız sayesinde eğitimde olumlu gelişmeler yaşanacağını düşünüyoruz.Sayın bakanımızın kurduğu bazı cümleler dikkatimizi çekti “Eğitimin kalitesi öğretmenle yükselir, öğretmenleri mutlaka desteklemek, varsa sorunlarını çözmek lazım.” ve ‘’ Eğitimin temel taşı öğretmendir.”
Bizler Eğitimin temel taşı öğretmenler olarak en büyük sorunumuz 20 yıldır yapılan diplomaya yönelik alan değişikliğinin son 2 buçuk yıldır yapılmaması. Milli eğitim bakanlığı sık sık sistem değiştirmekte , yeni yeni uygulamalar başlatmakta ve müfredatta değişim yapmaktadır. Milli eğitim bakanlığı bir şeyi unutmaktadır ne yapılırsa yapılsın hangi uygulama getirilirse getirilsin öğretmenler uzmanlık alanında çalışmazsa ve alanı dışında zorla çalıştırılırsa eğitimin kalitesinden söz edemeyiz. Forum sitelerinden birisinde alan değiştirmek zorunda bırakılan yani 2012 de zorla alan değişikliği yapan bir öğretmenin yazdıkları alan değişikliğinin yapılmamasının ciddi sorunlarını gözler önüne sermektedir. Öğretmenin yazdıklarını aynen aktarıyorum.
‘’ 2012 de eşimden ve çocuğumdan ayrı kalmamak için alan değişikliği yaptım. Daha sonra 2013 te alanıma geçmek için bulunduğum ilde bütün okulları yazdım ama puanım düşük olduğu için kendi alanıma dönemedim. Bir yıl sabrederim dedim alanıma geçerim diye düşünürken Milli eğitim bakanlığı 2014 te mecbur kalmadıkça alan değişikliği yapmayacağız deyince yıkıldım alışmaya çalıştım yapamadım , olmadı . Öyle bir durumdayım ki çocuğumu da eşimi de gözüm görmüyor. Psikolojik destek alıyorum ayrıca sık sık rapor alıp okula gitmiyorum . Dilerim Allahtan bize bunu yaşatanların yanına yaptıkları kalmaz . ‘’
Bu öğretmen arkadaşımızın yorumundan sonra yüzlerce kişi aynı durumda olduğunu yazmış. Hatta birisi eşinden ayrılma noktasına geldiğini yazmış. Öğretmenin bu kadar büyük bir derdi var iken nasıl bir verimlilikten söz edebiliriz ki ?  Siz daha anlamadınız mı öğretmen mutsuz ise öğrenci mutsuz olmaya mahkumdur bir öğretmenin verimsizliğinden ve mutsuzluğundan 30 öğrenci etkileniyorsa 10 bin öğretmenin verimsizliğinden ve mutsuzluğundan 300 bin öğrenci etkileniyordur. 
Sayın Bakanımız İsmet YILMAZ’a çağrıda bulunuyoruz Özellikle 4 yıl önce yapılan yan alan değişikliği gibi saçmalıklardan sonra kendi alanına dönmek isteyen ayrıca uzmanı olduğu alanda çalışmak isteyen ve bin bir zorlukla ikinci üniversite okuyan bu öğretmenlere son defaya mahsus olmak üzere yönetmeliğe bağlı alan değişikliğinin il ve ilçe emri verilerek yapılması gerekmektedir . Daha sonra alan değişikliğini kaldırdık yapmayacağız denilebilir ama bu kadar mağdur var iken mağduriyetler giderilmeden , öğretmenleri uzmanı olmadığı alan da zorla tutarak alan değişikliğini mecbur kalmadıkça yapmayacağız demek Milli Eğitim Bakanlığı gibi 1 milyonun üzerinde personeli olan bir kuruma yakışmamaktadır.
Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER