EĞİTİM SİSTEMİ MASAYA YATIRILACAK

İktisadi İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) Eğitim Bakanları Gayriresmi Toplantısı başladı.

EĞİTİM SİSTEMİ MASAYA YATIRILACAK
EĞİTİM SİSTEMİ MASAYA YATIRILIYOR 
 
 
İktisadi İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) Eğitim Bakanları Gayriresmi Toplantısı başladı.
 
"Eğitim Yoluyla Uygun Becerilerin ve İstihdamın Artırılması" temalı toplantı, Milli Eğitim Bakanlığının ev sahipliğinde, Le Meridien Otel'de gerçekleştiriliyor.
Toplantıya, 39 ülkeden 26 bakan, 155 temsilci katılıyor.
Toplantının açılışına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, OECD Genel Sekreteri Angel Gurria ile YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya da iştirak ediyor.
Toplantı, daha önce düzenlenen benzerleri arasında en geniş katılımlısı olarak gösteriliyor.
- Eğitim sistemi ele alınacak
İki yılda bir gerçekleştirilen ve OECD'nin en önemli toplantılarından birisi olarak gösterilen toplantının bu yılki teması, "Eğitim Yoluyla Uygun Becerilerin ve İstihdamın Artırılması" olarak belirlendi.
Toplantıda, amaca uygun becerileri geliştirmede, bu becerilerin etkin arzını sağlamada ve beceri talebiyle arzı arasında daha iyi bir eşleşme oluşturmada karşı karşıya olunan zorluklar üzerinde durulacak. Anaokulundan üst-ortaöğretime ve buradan ortaöğretim sonrası mesleki eğitim ve hayat boyu öğrenimi kapsayacak şekilde düzenlenecek toplantıda, tüm eğitim sistemi ele alınacak.
Eğitim bakanlarına, 2013 OECD Yetişkin Becerileri Anketi'nden bulgular ve OECD'nin PISA 2012 değerlendirmeleri üzerine bilgiler sunulacak. Bakanlar, ülkelerin siyasi gündeminde önemli bir yeri olan, amaca uygun beceri ve yetkinliklerin nasıl artırılacağı hususunda görüş alışverişinde bulunacak.
Toplantıda, "Becerilerin gelişim ve uygulanışını şekillendiren eğilimler ve perspektifler nelerdir?", "Eğitim sistemi amaca uygun beceri ve yetkinlikleri nasıl geliştirebilir?", "Okul arz ve talebi arasında daha iyi bir eşleşme sağlamak için eğitim bakanları neler yapabilir?", "Öğrenmenin ekonomik ve sosyal getirilerini azamiye çıkarmak için eğitim politikası ne yapabilir?" soruları üzerinde durulacak.
Toplantı, yarın akşam sona erecek.
Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER