EVLE OKUL ARASINDAKİ MESAFE ARTTIKÇA BAŞARI DÜŞÜYOR

İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre, ev ve okul arasındaki mesafe arttıkça akademik başarı düşüyor. Uygun mesafe ise en fazla 1 kilometre.

EVLE OKUL ARASINDAKİ MESAFE ARTTIKÇA BAŞARI DÜŞÜYOR
İngiltere’de eğitim alanında çalışmalar yürüten yardım kuruluşu Future Leaders Trust’ın yaptığı araştırmaya göre evi, okula uzak olan öğrencilerin akademik başarısı daha düşük.Hürriyet'te yer alan habere göre  araştırmacılar 2011’den 2014’e 3 yıl boyunca ülkede çeşitli bölgelerdeki 1000’i aşkın okulda ortaöğretim düzeyinde 14 ve 16 yaşındaki öğrencilerin girdiği GCSE sınavlarındaki notları inceledi. Özellikle şehir merkezlerinin dışına itilen, maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin okulu ile evi arasındaki mesafe arttıkça daha kötü notlar aldığı tespit edildi.
 
Analizde maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarının mesafe farkından daha çok etkilendiği görüldü. Değerlendirmeye alınan tüm sosyo-ekonomik gruplar arasında ise, yoksul çocuklarda olduğu kadar belirgin farklar oluşmadı.
 
Ev ile okul arasında 0-1 kilometre mesafe olan yoksul öğrencilerin yüzde 48.8’i GCSE’de iyi notlar aldı. Okula uzaklığı 1-2 kilometre olan yoksul öğrencilerin yüzde 41.7’si, 2-3 kilometredekilerin yüzde 37.5’i ve 3-4 kilometre mesafeye sahiplerin ise yüzde 36.5’inin GCSE’de iyi sonuçlara ulaştığı görüldü.
Bütün öğrencilerde ise belirgin olarak benzer bir akademik başarı düşüşüne 0-1 ile 1-2 kilometre arasında karşılaşıldı. Ev ve okul arasında 0-1 kilometre mesafe olan öğrencilerin yüzde 67.7’si, 1-2 kilometre mesafedekilerin ise yüzde 63.6’sı sınavda iyi sonuçlar elde etti. Şehir merkezlerinin dışına itilmiş, izole okullarda genel başarının daha düşük olduğu tespit edildi.
Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER