FORMATÖR ÖĞRETMENLERE EK ÜCRET GELİYOR!

TÜBİTAK'ın bilim olimpiyatlarına katılacak öğrencileri bilinçli ve verimli hazırlamaları için branş öğretmenlerine Ankara ve Hacettepe Üniversitesi öğretim üyeleri ders veriyor.

FORMATÖR ÖĞRETMENLERE EK ÜCRET GELİYOR!
 
 Program Koordinatörü Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Güllü, yaptığı açıklamada, TÜBİTAK'ın temel bilimlere ortaöğretim öğrencilerinin ilgisini artırmak için her sene bilim olimpiyatları düzenlediğini söyledi.
 Yarışmada ulusal düzeyde bir sınav yapıldığını ve bu sınavda başarılı olan öğrencilerden 40-50'sinin TÜBİTAK'ın yaz kursuna katıldığını belirten Güllü, bu öğrencilerin daha sonra da ulusal olimpiyat yarışına girdiğini anlattı.
 Kazanan öğrencilerin uluslararası yarışmalara girdiğini ifade eden Güllü, “Ulusal düzeyde başarılı olan öğrencilere üniversite sınavında ek puan veriliyor. Uluslararası olimpiyat yarışmasında derece alan öğrenciye de kendi alanıyla ilgili bölümlere doğrudan girme imkanı veriliyor” dedi.
 Öğrencileri yetiştirecek öğretmenlere Ankara Üniversitesi olarak eğitim verdiklerini aktaran Güllü, şöyle devam etti:
 “Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK 3-4 yıl önce başta fen ve Anadolu liseleri olmak üzere Türkiye genelinde olimpiyatlara gidecek öğrencilerin branş öğretmenlerinin eksiğini gidermek için bir protokol imzaladı. Buna göre, 4 kademelik bu eğitimde her kademede lisans düzeyindeki 4 yıllık eğitime benzer eğitim verilmesine karar verildi.
 TÜBİTAK bizimle temasa geçerek eğitim vermemizi talep etti. Biz de 2 yıldır kimya, fizik, matematik, biyoloji öğretmenlerine yönelik eğitim veriyoruz. 5 bin farklı liseye mail attık. İlk başlarda duyuru için çok çaba sarfettik. Birinci kademeye yaklaşık 350 kişi başvurdu. Bilim olimpiyatlarına öğrenci yetiştirme, 40 yaşı aşmamış olma, en az 5 yıldır branş öğretmenliği yapacak, bilim olimpiyatlarına öğrenci yetiştirecek 40 kişiyi seçtik.
 Bu öğretmenleri belirledikten sonra TÜBİTAK konaklama, yeme içme masraflarını ödüyor. Bir kademede 110-120 saat eğitim veriyoruz. Çok yoğun ama doyurucu oluyor. Birinci kademe için sınav yapıyoruz. Bu kademede başarılı olan öğretmenlerle diğer kademelerde eğitime devam ediyoruz.”
 
 Formatör öğretmene ek ücret
 
 Öğretmenlerin bilim olimpiyatlarına nasıl öğrenci yetiştirildiğini, olimpiyatlarda ne tür sınavlar yapıldığını ve nasıl sorular yöneltildiğini daha önce bilmediklerini dile getiren Güllü, “Nihayetinde bu iş yeni başladı. Daha öğretmenlerin burada pişmesi gerekiyor ama TÜBİTAK da durumdan memnun. Biz onların bilimsel anlamda eksikliklerini gideriyoruz” ifadelerini kullandı.
 Öğretmenlerin eğitimde 4. kademeyi tamamladıktan sonra “formatör öğretmen” belgesi alacaklarını söyleyen Güllü, bu belgeyi alanlara ek ücret verileceğini, diğer öğretmenleri yetiştireceğini ve öğrencilerin yetiştirilmesine önderlik edeceğini anlattı.
 Eğitimde öğretmenlerin canla başla çalışmasından manevi haz duyduklarını kaydeden Güllü, sınava giren öğrencilerin başarı profilinin de yükseldiğini sözlerine ekle
Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
FİGEN ALPASLAN
FİGEN ALPASLAN - 11 yıl Önce

BENİM BRANŞIM BİYOLOJİ ÖĞRENCİLERİMİ TÜBİTAK OLİMPİYAT YARIŞMALARINA HAZIRLIYORUM VE FORMATÖR BELGEM YOK BAŞVURUDA BİR SORUN OLURMU. EKDERS ÜCRETİ ÖNEMLİ DEĞİL. BAŞVURU İÇİN FORMATÖR BELGESİ ŞARTI VAR MI. BİLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİM.. [email protected]

SIRADAKİ HABER