Fransa’da öğrencilere cep telefon yasağı

Fransa Ulusal Meclisi okullarda cep telefonu yasağını yasalaştıran kanun teklifini onayladı.

Fransa’da öğrencilere cep telefon yasağı

   Fransa Ulusal Meclis, ilkokul ve ortaokullarda cep telefonu yasağını yasalaştıran kanun teklifini onayladı. Fransa Milli Eğitim Bakanı Jean Michel Blanquer, tarafından talep edilen yasa öğretmenlerin öğrencilerin telefonlarına el koymasına hukuki taban sağlayacak. 
  Öte yandan, söz konusu kanun muhalefet tarafından “hükümetin reklam operasyonu” olarak değerlendirdi.

Peki ya bizde bu tür bir tartışma başlar mı acaba ?

Akıllı telefonlar okulda oldukça dikkat dağıtıcı olabilir. Mesajlaşma, oyun oynama gibi aktiviteler çocuğunuzun odağını derslerden uzaklaştırabilir. Akıllı telefonlar internet erişimi ve kamera kullanımı sebebiyle sınavlarda kopya çekmek için kullanılabilmekte, bazen uygunsuz resimler çekilebilmekte ve telefonlar arasında gönderilebilmekte.

Okul hayatında büyük bir problem olan zorbalığın da sanal ortama taşınabildiğini, sanal dünyada yazılan ve paylaşılan içeriklerin kurban tarafında olan öğrencileri önemli ölçüde incitebileceği hatırlanmalı.

Çocuklarda akıllı telefonlar, çoğu konuda olduğu gibi kararında ve sorumlulukla kullanılması durumunda yararlarını gösterir. Geniş erişim ağı ve işlevleri sebebiyle akıllı telefonların zararlarından, bilinçsiz bir çocuğu korumak zordur. 

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2018, 04:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER