HANGİ ÖĞRETMENLERE İLAVE EĞİTİM ÖĞRETİM TAZMİNATI ÖDENİR?

Öğretmenlerin ilave tazminat miktarı Temmuzda artıyor

HANGİ ÖĞRETMENLERE İLAVE EĞİTİM ÖĞRETİM TAZMİNATI ÖDENİR?
 
Branşları itibariyle görev yaptıkları okullara göre ilave eğitim öğretim tazminatından yararlanan Öğretmenlere ödenen bu tazminatın miktarı 1 Temmuz 2016 tarihinden itibaren artacak. Ancak bu artışın aylık net miktarı “6,28 TL-2,51 TL” aralığında olacak.

Öğretmen unvanlı kadrolarda fiilen görev yapan Devlet memurlarının aylık ücretleri, branşları itibariyle görev yaptıkları okullara göre belirlenmiş ilave eğitim öğretim tazminatından yararlanma durumlarına bağlı olarak değişebiliyor.
En yüksek Devlet memuru aylığının belli oranlarına göre ödenen “ilave eğitim öğretim tazminatı”ndan, sadece bazı okulda çeşitli branşlarda görev yapan öğretmenler yararlanabiliyor.
HANGİ ÖĞRETMENLERE İLAVE EĞİTİM ÖĞRETİM TAZMİNATI ÖDENİR?
 Milli Eğitim Bakanlığına bağlı mesleki ve teknik öğretim okullarında ve kurumlarında öğretmen unvanlı kadrolarda görev yapanlardan; atölye, laboratuar veya meslek dersleri öğretmeni olarak atanmış olanlara, atandıkları branşlara (alanlara) göre “Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karar”da belirtilen oranlarda ilave eğitim öğretim tazminatı ödeniyor.

Bu tazminat, Mesleki Açık Öğretim Lisesi ile Mesleki ve Teknik Açık Öğretim Okulu kadrolarında bulunanlar hariç olmak üzere, branşlarında fiilen derse girmeyen öğretmenlere ödenmiyor.

TAZMİNATIN MİKTARI ARTACAK 
Memur maaş katsayısı 1 Temmuz 2016 tarihinden geçerli olarak %5 oranında artacak.

 

Devlet memurlarının aylık ücretlerini artıracak olan zam, bazı Öğretmenlerin yararlandığı ilave eğitim öğretim tazminatı miktarını da artıracak.

İlave eğitim öğretim tazminatından yararlanan lisans mezunu öğretmenlere ödenen bu tazminatın aylık net miktarının 2016 yılı ikinci altı aylık döneminde ne kadar olacağı bilgisine aşağıdaki tabloda yer verilmiştir.
Öğretmenlerin ilave tazminat miktarı Temmuzda artıyor 9

 
Öğretmenlerin ilave tazminat miktarı Temmuzda artıyor 10
Öğretmenlerin ilave tazminat miktarı Temmuzda artıyor 11
 
Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER