Hayatta Avantaj Sağlayan Kitaptır, Tablet Değil

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, CNNTÜRK'te yaptığı açıklamada, Benim en çok önemsediğim şey kitap okumak. Her zaman hayatta kitap okuyan çocuklar daha avantajlı oluyor. Kitap düşünsel gelişime büyük katkı sağlıyor.

Hayatta Avantaj Sağlayan Kitaptır, Tablet Değil

Tabletlerle ilgili neler düşünüyorsunuz?

İlgi tek başına yetmiyor. İkisinin buluşması çok önemli tabletler ve benzer araçlar konusunda önerim şu. Anne baba çocuğu yönetmek için tablet ve telefonu kullanıyorsa burada bir sıkıntı vardır. 

Tablet çocuğu kontrol ediyorsa sıkıntı vardır. Benim en çok önemsediğim şey kitap okumak. Her zaman hayatta kitap okuyan çocuklar daha avantajlı oluyor. Kitap düşünsel gelişime büyük katkı sağlıyor.

Başarınızın sırrı nedir?

Annemin dediği şey; Muvaffak olmakta vakıf olmak var. Eğer bir çocuk başarılı olmak istiyorsa derinleşmesi gerekiyor. Sabırlı, azimli olmayan çocuklar başarıdan uzaklaşıyorlar. 

Anne babalara tavsiyem asla çocuklarınızın hayattaki mücadele sınavını ellerinden almayın. Mücadele etsinler ki psikolojik bağışıklıkları güçlensin. Çocuklarınız her şeyi kolayca elde edemesin.

Sınavlar

Biz kağıt üzerinde mühendislik yaparak sınavı değiştirdiğimizde dönüşüm sağlanmaz. Çayın demlenmesi gerekiyor. Finansal olarak muktedir olsak bile hepsini aynı seviyede yapamayız. 

Gençlerimize, çocuklarımıza sadece ders çalışın ya da tamamen bırakın bu hayatın akışına uygun değil. Çocukların üzerinde fazla baskı yaratmadan dengeli bir şekilde yaşamak lazım.

KAYNAK: CNNTÜRK

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER