KPSS Ortaöğretim Sınav Giriş Belgesi Açıklandı mı?

KPSS sınavına girecek olan ortaöğretim mezunları için KPSS sınava heyecanı tüm hızıyla devam ediyor. Devlet kurumlarında memur olmak isteyen ortaöğretim-lise mezunu adayların gireceği 2018 ÖSYM KPSS ortaöğretim sınavına başvuruda bulunan adaylar sınav tarihini ve KPSS ortaöğretim sınav giriş belgesinin ne zaman çıkacağını merak ediyor. 

KPSS Ortaöğretim Sınav Giriş Belgesi Açıklandı mı?

7 Ekim'tarihinde girilecek olan KPSS ortaöğretim sınav giriş belgesi açıklandı mı? 

ÖSYM KPSS ortaöğretim sınavı için 15 dakika kuralı konusunda uyarıda bulundu. Geçtiğimiz sınavlarda olduğu gibi bu memurluk sınavında 15 dakika kuralı uygulanacak. KPSS ortaöğretim sınavında adaylara 120 soru sorulacak ve 120 dakika verilecek.

KPSS SINAV GİRİŞ BELGESİ İLE SINAV YERLERİ NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

2018-KPSS başvuran adaylar için ayrı ayrı Sınava Giriş Belgesi düzenlenecektir. Bu belgeyi adaylar, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden, ilgili sınav tarihi 10 gün öncesinden başlamak üzere edinebileceklerdir.

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAVINA GİRECEK ADAYLARIN YANLARINDA BULUNDURMASI GEREKEN BELGELER!

2018 KPSS sınava giriş belgesi,

Nüfus Cüzdanı veya Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaport,

Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemleri zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınavın başlama saatinden en az 1 saat evel hazır bulunmaları zorunludur.

Kaynak: yeniakit 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER