KÜRTÇE BİLEN ÖĞRETMEN ARANIYOR !

Milli Eğitim Müsteşarı Emin Zararsız, NTV'de Kürtçe ders veren öğretmen Şerif Kan'ın "Benim merak ettiğim bu yeni sistemde Kürtçe öğretmenlerin pozisyonu ne olacak kadrolu mu olacaklar, yoksa ücretli mi olacaklar? Liselerde de seçmeli ders olarak okutulacak mı Kürtçe?" sorusuna şu cevabı verdi.

KÜRTÇE BİLEN ÖĞRETMEN ARANIYOR !
 
Kürtçe ve diğer seçmeli dersleri dikkate aldığımız zaman yeni getirilen sistemdeki esnek ve demokratik yapının ortaya nasıl çıktığını hep birlikte görüyoruz. Elbette bu öğretim yılında Kürtçe öğretmeni olarak yetiştirilmiş bir öğretmen söz konusu değil. Bu sene itibariyle Kürtçenin her iki lehçesini de seçecek olan insanlarımız için mutlaka biz öğretmen tedarikini sağlayacağız.
Şerif Öğretmen'in soruları devam etti:
-Onları belli bir formasyondan mı geçireceksiniz?
-Şu anda Mardin Artuklu Üniversitesi’nin öncülüğünde birçok üniversitemizde Kürtçe eğitim-öğretime dair programlar ve bölümler bulunmakta. Biz bu üniversitelerle görüşmelerimizi yaptık YÖK’le görüşmelerimizi yaptık ve bu üniversitelerimizde lisansüstü eğitim çerçevesinde bir program oluşturuldu. Buralar henüz daha mezun vermediği için bizim mevcut öğretmenlerimizden özellikle dil öğretmenlerinden, sosyal bilgiler öğretmenlerimizden Kürtçeyi bilen öğretmenlerimizin bu programlara giderek mezun olmasından sonra Kürtçe öğretmeni olması konusunda bir programımız şu anda yürürlükte. Ama yılda Kürtçe seçmeli dersini seçen kişilere de sözleşmeli öğretmen tedarikine hazırlıklarımız devam ediyor. Mevcut öğretmenlerimizden de biz yararlanacağız
Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER