MEB BATMAN'DA 4 BİN 300 ÖĞRENCİYE CİNSİYET EŞİTLİĞİNİ ANLATTI

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Eğitimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi Projesi” (ETCEP), kapsamında pilot illerden Batman'daki "Yerel Toplumsal Seferberlik Kampanyası" tamamlandı.

MEB BATMAN'DA 4 BİN 300 ÖĞRENCİYE CİNSİYET EŞİTLİĞİNİ ANLATTI

4 OKULDA 4 BİN 300 ÖĞRENCİYE ULAŞILDI
Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından ortaklaşa finanse edilen "ETCEP" kapsamında 4 pilot okulda 4 bin 300 öğrenciye ulaşıldı. Etkinliklere katılan kız öğrencilere, kadının eğitim ve toplumsal hayatta daha eşit fırsatlara sahip olması, erkek öğrencilere ise toplumda erkeğin omuzlarına yüklenen sorumlulukların kadınlarla paylaşılmasının önemi anlatıldı. Toplumsal cinsiyet eşitliği ilkesinin yaygınlaştırılması için hayata geçirilen proje ile "toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı okul standartları" geliştirildi.

HAYATİYET ARZEDEN BİR KONU
Projenin kapanış toplantısına katılan Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Araştırma ve Geliştirme Projeler Daire Başkanı İsmail Yıldız, proje kapsamında 10 pilot ilde, 40 okulda 57 bin öğrenciye ulaştıklarını söyledi. Projenin Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmesi açısından önemli olduğunu belirten Yıldız, “Proje tamamlandıktan sonra da sürekliliğini sağlayacağız Çünkü hayatiyet arzeden cinsiyet eşitliğinin Türk kültürüne uygun bir şekilde anlatılması lazım” dedi.

10 PİLOT İLDE UYGULANIYOR
Proje Trabzon, İzmir, Şanlıurfa, Sivas, Erzurum, Batman, Mardin, Karaman, Malatya ve Samsun olmak üzere 10 pilot ilde uygulanıyor.

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER