MEB Genel Müdürü Yusuf Büyük’ den Baldızına Kıyak Üstüne Kıyak

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne yürüyen başarı hikayesi;

MEB Genel Müdürü Yusuf Büyük’ den Baldızına Kıyak Üstüne Kıyak

Eniştesinin en son kıyağı ile ilçe milli eğitim müdürü yapılan, Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Hale BAĞCE ÖZBAŞ, MEB Yüksek Öğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Yusuf BÜYÜK’ün baldızı olmak dışında hiçbir vasfı olmadan öğretmenliğine devam eder iken 27/06/2016 tarihinde ilçenin en prestijli okuluna eniştesi tarafından müdür yapılmıştır.

Enişte tarafından  İlçe Milli Eğitim Müdürü yapılmak istenen kıymetli baldız Hale BAĞCE ÖZBAŞ yine hiç bir sınav, mülakat vs. prosedüre uymayan, kanun ve yönetmelikte belirlenen hiç bir kurala tabi olmadan ve gerekli şartları taşımadan 26/01/2017 tarihinde ise MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne Şube Müdürü yapılmıştır. Enişte, baldız için Sancaktepe’de öncelikli şube müdürlüğü normunu arttırmış,  30/01/2017 tarihinde de Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne kararnamesini çıkartmıştır. Oysa ki o tarihte Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde şube müdürü normu yoktur.

Sancaktepe ilçe milli eğitim müdürlüğündeki koltuğuna oturan baldız için yapılacak sonraki hamle aynı ilçeye ilçe müdürü yapmaktır. Kanunsuz atamalarını hukuki temellere oturtmaya çalışan enişte Yusuf BÜYÜK şube müdürlüğü koltuğunda iki yıl oturttuğu baldızı Hale BAĞCE ÖZBAŞ’ı 09.07.2019 tarihinde ise Sancaktepe ilçesine İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atamıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmeliğin 23. Maddesi şu şekildedir: “(1) İlçe milli eğitim müdürü kadrolarına; öğretmenlikte adaylığı kaldırılmış olmak kaydıyla, yazılı veya yazılı ve sözlü sınavını kazanarak şube müdürü kadrolarına atananlardan en az iki yıl şube müdürü olarak görev yapmış olanlar arasından atama yapılır.”

Denilmesine rağmen kanun, yönetmelik tanımayan, hiçbir yazılı ve mülakat süreçlerinden geçmeyen baldızını ilçe milli eğitim müdürü yapan Genel Müdür Yusuf BÜYÜK’e kim dur diyecek?

Bununla da yetinmeyen Yusuf BÜYÜK, baldızına destekçi şube müdürü kadrolarını oluşturmak için hemşerisi İrfan ŞENER’i yine aynı yöntemle Kırklareli İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak atamıştır.

Bir sonraki adımı ise İrfan ŞENER’i Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne tenzili rütbe ile şube müdürü yapmaktır. MEB’in Yusuf BÜYÜK eli ile hüllesi sınır tanımıyor. MEB 2023 Eğitim Vizyonu başarıyla devam ediyor!?

Ülkemizin eğitim politikaları adına üzüntü veren bu olaylarla ilgili  bakanlığın üstün yetenekli olarak gördüğü ve iki genel müdürlük teslim ettiği Yusuf BÜYÜK’ün eğitim camiasının henüz göremediği hangi üstün yeteneklerini, projelerini veya hizmetlerini görerek atadığı baldızının liyakatini paylaşması kamu vicdanı adına beklenmektedir.

Yöneticilik kariyeri planlayan öğretmenlerimize mevzuat doğrultusunda çalışarak kariyer planlaması yapmalarını mı önerelim? Yoksa kendilerine genel müdür düzeyin de  bir enişte bulmalarını mı tavsiye edelim?

Cumhurbaşkanının ehliyet ve liyakata dayalı sistemi inşa etmenin yolu bu tip atamalarla mı sağlanacak?

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2019, 20:37
YORUM EKLE
YORUMLAR
YORUMSUZ
YORUMSUZ - 5 yıl Önce

“LİYAKAT ESASLI SİSTEM VURGUSU”

Ziya Selçuk,yönetici atamalarına ilişkin bir soruyu ise şöyle cevapladı: “İlçe, il müdürleri ve şube müdürleri, okul müdürleri için somut ölçülebilir muhakkak suretle liyakat esaslı bir süreci harekete geçireceğiz. Sınav hazırlığımız var. Uluslararası ‘know how’ var. Bunlarla ilgili iki aydır çalışma yürütüyoruz. Bütün yöneticilerimize hangi seviyede, hangi akreditasyonu getireceğiz ve bunun değişmemesi içinde taahhütte bulunacağız. Akreditasyonu uygun olan yönetici veya adaylarımızın, onların okullarla ilgili ölçülebilir hedeflerle karşı karşıya kalmasını sağlayacağız. Her bir okul müdürünün hedeflerini soracağız.” dedi.

Kaynaklar; DHA

BALDIZ BALDAN TATLIDIR...
BALDIZ BALDAN TATLIDIR... - 5 yıl Önce

Maalesef, her bakan değişikliğinde yerini sağlamlaştıran Yusuf BÜYÜK'ün derdi eğitim öğretim olmayıp, kadrolaşmak olmuştur. Sırf baldızına yer açmak için Sancaktepe eski ilçe milli eğitim müdürü Sivaslı Hüseyin AYDOĞDU'yu Maltepe ilçe milli eğitim müdürlüğüne kaydırmış, Sancaktepe ilçe milli eğitim müdürlüğüne de baldızı Sivaslı Hale BAĞCE ÖZBAŞ'ı atamıştır. Onun bu hamleleri yüzünden kıymetli müdürümüz Faik KAPTAN il meme çekilmiştir. Yusuf BÜYÜK, yeter artık, çek elini. Sancaktepe'yi karıştırdığın yetmedi, şimdi hemşehrin eliyle Maltepe'yi karıştırmak istiyorsun. Eğitim öğretimle ilgilen.

LİYAKAT, HAKKANİYET, ADALET
LİYAKAT, HAKKANİYET, ADALET - 5 yıl Önce

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; "Asıl sorumluluğumuz FETÖ'yü doğuran ve besleyen eko sistemi yok etmek. Bunun yolu ehliyet ve liyakata dayalı sistemi inşa etmekten geçiyor" . Şimdi soruyorum , bu mu sizin liyakat anlayışınız?

Murat Eren
Murat Eren - 5 yıl Önce

Alakasız saçma bir fantezi kurgu;iyi hikayede kurgu saçıntı olmuş

SIRADAKİ HABER