MEB MÜSTEŞARI TEKİN'DEN GÖREVDE YÜKSELME SINAVI AÇIKLAMASI

TEÇ SEN Genel Başkanı Ümit DEMİREL ve Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan heyet Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin'i makamında ziyaret etti.

MEB MÜSTEŞARI TEKİN'DEN GÖREVDE YÜKSELME SINAVI AÇIKLAMASI
Yapılan görüşmede Genel Başkan Ümit DEMİREL “Milli Eğitim Bakanlığı müsteşarlığının Türkiye'de zor ve meşakkatli görevler arasında bulunduğunu vurgulayarak,  yeni görevinde Müsteşar Yusun TEKİN'e başarılar diledi ve eğitim çalışanlarının beklentilerini ve öncelikli çözülmesi gereken sorunlarını içeren raporu iletti.

Sunulan Rapor üzerinden gerçekleşen görüşme yaklaşık bir saat sürdü. Görüşmenin ilk ve en uzun süren konusu Görevde Yükselme Sınavları oldu.

 

Sendika yetkililerince “M.E.B. Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin amir hükmüne göre görevde yükselme sınavlarının iki yılda bir yapılması gerekirken; şube müdürlüğü sınavının 2000 yılında, teknik kadrolar için unvan değişikliği sınavının 2008, (ayrıca 2011 yılında ertelenen unvan değişikliği süreci anlatıldı.) şeflik sınavının 2009, memurluk sınavının 2010, saymanlık sınavının 2007 yılında yapıldığı ve tüm görevde yükselme sınavları üzerinden iki yıldan fazla sürelerin geçmiş olduğu belirtilmiştir.” Müsteşar Yusuf TEKİN ise “sınavların görevde yükselme yönetmeliğine göre yapıldığını, Başbakanlığın çerçeve yönetmeliğinde değişiklikler yapılacağını ve akabinde yeni yönetmeliğe göre kendi yönetmeliklerini güncelleyerek sınavların açılacağını belirtmiştir.” Bizde kendisine bu durumun nerdeyse 6 aydır aynı olduğunu yönetmelik değişikliğinin bir türlü yapılamadığını ifade ettik. Cevap olarak Sayın Müsteşar “artık sona yaklaşıldığını günlerle ifade edilebilecek bir zaman diliminde çerçeve yönetmeliğin yayınlanacağını ve kendi yönetmeliklerini de buna göre değiştirip, Ekim veya Kasım 2013 tarihlerinde görevde yükselme sınavlarını yapabileceklerini bildirmiştir.

 

Sayın müsteşarın bu sözüne istinaden, 27 Eylül 2013 tarihinde yapacağımız Görevde Yükselme Sınavları ile ilgili eylemi askıya alındı. Ancak Eylül 2013 sonu itibariyle yönetmelik değişikliklerinin gerçekleşmemesi durumunda, eylem kararı alınacaktır.

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER