MEB Sınıf Tekrarı Yapan 9.Sınıf Öğrencilerine de Adrese Dayalı Okula Yerleştirme Hakkını Tanıdı

Lider Eğitimci Lider Eğitimci Yazarlar Derneği Genel Başkanı Sedat DEGER’in kaleme aldığı konu MEB tarafından çözüme kavuştu.

MEB Sınıf Tekrarı Yapan 9.Sınıf Öğrencilerine de Adrese Dayalı Okula Yerleştirme Hakkını Tanıdı

Bakanlık 27 haziran 2018 tarihinde yayımladığı 2018 yılı Ortaöğretime Geçiş Tercih Ve Yerleştirme Kılavuzundaki “1.4. YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ” başlıklı “b” bendindeki hüküm ile bu sene sınıf tekrarına kalan 9.sınıf öğrencilerine de adrese dayalı okula yerleştirme hakkını tanıdı.

Bilindiği üzere 24 Nisan 2018 tarihinde kaleme aldığım “Sınıfta Kalan 9.Sınıf Öğrencileri de Adrese Dayalı Okula Yerleştirmeden Faydalanmak İstiyor” yazımda Bu sene çeşitli sebeplerden sınıfta kalıp sınıf tekrarı yapacak 9.sınıf öğrencilerinin de adrese dayalı okul yerleştirmesinden yararlandırılması gerektiğini dile getirmiştim.

Milli Eğitim Bakanlığı yazımda olduğu gibi 2018 yılı Ortaöğretime Geçiş Tercih Ve Yerleştirme Kılavuzu’nun “1.4. YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ” başlıklı “b” bendinde sınıf tekrarı yapan 9. Sınıf öğrencilerine de adrese dayalı okula yerleştirme hakkını tanıdı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 27 haziran 2018 tarihinde yayımladığı 2018 yılı Ortaöğretime Geçiş Tercih Ve Yerleştirme Kılavuzundaki ilgili hüküm ;

1.4. YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ

b) Sınavla ve yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan hiçbirine yerleşemeyen öğrenciler ile 2017/2018 eğitim-öğretim yılında sınıf tekrarına kalan 9’uncu sınıf öğrencileri, il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına başvurmaları halinde yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan kontenjan durumları uygun olan okullara 10-14 Eylül 2018 tarihlerinde komisyonca yerleştirilecektir.

2018 yılı Ortaöğretime Geçiş Tercih Ve Yerleştirme Kılavuzu : http://odsgm.meb.gov.tr/www/2018-yili-ortaogretime-gecis-tercih-ve-yerlestirme-kilavuzu/icerik/322

Görüleceği üzere Milli Eğitim Bakanlığı “….2017/2018 eğitim-öğretim yılında sınıf tekrarına kalan 9’uncu sınıf öğrencileri, il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına başvurmaları halinde yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan kontenjan durumları uygun olan okullara 10-14 Eylül 2018 tarihlerinde komisyonca yerleştirilecektir” hükmü ile bu sene sınıf tekrarına kalan 9.sınıf öğrencilerine de adrese dayalı okula yerleştirme hakkı tanımış oldu.

Bu vesile ile “Sınıfta Kalan 9.Sınıf Öğrencileri de Adrese Dayalı Okula Yerleştirmeden Faydalanmak İstiyor” yazımda olduğu gibi bu sene sınıf tekrarına kalan 9.sınıf öğrencilerine de adrese dayalı okula yerleştirme hakkı tanıyan Milli Eğitim Bakanlığı ve yetkililerini tebrik ediyor ve öğrenciler adına teşekkür ediyorum.

Saygılar

Sedat DEGER

Lider Eğitimci Yazarlar Derneği Genel Başkanı
https://www.facebook.com/sedat.deger.526

https://twitter.com/sedatdeger09

https://www.instagram.com/sedatdeger.sd/

https://www.sedatdeger.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER