MEB'DEN 50 MİLYONLUK BÜTÇE

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Kalkınma Bakanlığı yatırım programına alınan Türkiye genelindeki engellilere yönelik eğitim verilen okullardaki atölyelerin, sınıfların, destek eğitim odalarının geliştirilmesi için 50 milyon liralık bütçe ayrıldı.

MEB'DEN 50 MİLYONLUK BÜTÇE
MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, özel eğitim okul ve kurumlarının kapasitesinin güçlendirilerek daha nitelikli eğitim imkanı verebilmeleri için bir dizi çalışma yürüttüklerini söyledi.
 
250 BİN ENGELLİ ÖĞRENCİ
Engelli öğrencilere yönelik bin 125 özel eğitim okulu, 231 rehberlik ve araştırma merkezinin bulunduğunu belirten Güngör, bu okullarda toplam 45 bin 322, kaynaştırma eğitimi ile de 203 bin 263 engelli öğrencinin eğitim gördüğünü bildirdi.
 
50 MİLYONLUK BÜTÇE
Özel eğitim okul ve kurumlarına yapılan yatırımlara hız kazandırıldığını ve hazırlanan projelerin Kalkınma Bakanlığı yatırım programında yayımlandığını dile getiren Güngör, bu kapsamda, "Türkiye geneli özel eğitim mesleki eğitim merkezleri atölyeleri, özel eğitim sınıfları, destek eğitim odaları ve okulları geliştirme projesi" için 50 milyon liralık bütçe ayrıldığını bildirdi.
 
36 OKULA MESLEK ATÖLYESİ
Proje ile 3 yıl içerisinde meslek atölyelerinin, özel eğitim sınıflarının ve destek eğitim odalarının bir standarda kavuşturulup bu doğrultuda yenileneceğini belirten Güngör, “Engelli bireylerimizin sadece eğitim çağında değil, tüm hayatlarında başarılı ve bağımsız bir hayat sürdürebilmeleri için mesleki eğitimlerine büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda, engelli bireylere mesleki eğitim veren özel eğitim mesleki eğitim merkezleri bünyesindeki meslek atölyelerinin yenilenmesi ve ihtiyaç duyulan atölyelerin açılması için resmi ve özel kurumlarla imzalanan protokollerle gerekli kaynaklar sağlanarak çalışmalara başlandı. Şimdiye kadar toplamda 36 okula meslek atölyesi kuruldu” dedi.
 
ÖZEL EĞİTİM SINIFLARI
Güngör, ayrıca lise kademesinde engelli bireylerin eğitime erişimlerini artırmak amacıyla, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı ortaöğretim kurumları bünyesinde ilk defa "özel eğitim sınıflarının" açıldığını kaydetti. Güngör, Türkiye genelinde mesleki ve teknik anadolu liseleri bünyesinde açılan toplam 473 sınıfta 2 bin 351 engelli öğrenciye eğitim hizmetinin sunulduğunu aktardı.
 
ÖĞRETMENLERE “ÖZEL EĞİTİM” SEMİNERİ
Güngör, Temel eğitimde ve orta öğretimde artan kaynaştırma öğrenci sayısını göz önüne alarak, bu öğrencilere hizmet veren öğretmenlerin niteliklerini, özel eğitim konusundaki farkındalıklarını artırmak amacıyla, 81 ilde eş zamanlı, hizmet içi eğitimlerin başlatıldığını söyledi. 1 Nisan'da başlayan ve 31 Mayıs'ta sona erecek "Özel Eğitim Hizmetleri Semineri" adı verilen eğitime, 200 bine yakın öğretmen ve yöneticinin katılımı hedefleniyor.
 
ANKARA’DA ENGELLİ SERGİSİ
Güngör, Türkiye'nin dört bir yanından engelli öğrencilerin, okullarında el emekleriyle ürettiği ürünlerin 10-16 Mayıs Engelliler Haftası'nda Ankara Güvenpark Sanat Galerisi'nde sergileneceğini sözlerine ekledi.
Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER