MEB'DEN ÖĞRENCİLERE ÖĞRETMENİNİ İHBAR ET BASKISI

Ankara'da bazı okul müdürlerinin, tatil olmasına rağmen öğrencileri okula çağırarak, "Eyleme gitmenizi isteyen öğretmenlerin isimleri neler", "Eyleme katılan arkadaşlarınız ya da öğretmenleriniz oldu mu" gibi sorular yöneltti

MEB'DEN ÖĞRENCİLERE ÖĞRETMENİNİ İHBAR ET BASKISI

Ankara ’da bazı okullarda müdürler, tatil olmasına rağmen öğrencileri okula çağırdı. Önlerine koydukları kâğıtlara, 'kendilerini eyleme yollayan' öğretmenlerinin isimleri ile 'eyleme giden arkadaşlarının' isimlerini yazmalarını istedi. Müdürler, öğrencilere kimliklerini deşifre etmeyeceklerini de 'Rahat olun' sözleri ile anlattı.

Cumhuriyet gazetesinden Sinan Tartanoğlu’nun haberine göre Ankara’da bazı okul müdürleri 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerini yaz tatilinde olmalarına karşın tek tek arayarak okula çağırdı. Bir sınıfta toplanan öğrencilerin önüne boş bir kâğıt konuldu ve “6-7 Haziran tarihlerinde okula gitmemenizi hangi öğretmenleriniz istedi”, “Eyleme gitmenizi isteyen öğretmenlerin isimlerini yazın”, “Eyleme katılan arkadaşlarınız ya da öğretmenleriniz oldu mu, bu isimleri de yazın” denildi.

Öğrencilere ayrıca “Öğretmen ya da arkadaşlarınız kim isim yazmış bilmeyecek, rahat olun” da denildiği öğrenildi.

Haberin tamamına şu linkten ulaşabilirsiniz: Gezi'de 'gizli tanık' baskısı

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER