MEB'DEN TARTIŞILACAK KARAR

.Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Atama yönetmeliğinde çok radikal bir karara imza atıyor.Aynı Okula İki Müdür Ataması Yapılacak

MEB'DEN TARTIŞILACAK KARAR

Milli Eğitim Bakanlığının yönetici atama yönetmeliğini yayınlamasının akabinde il müdürlükleri kurumtiplerini ve münhal kadroları tespit etmeye başladı.

Milli Eğitim Bakanlığının OkulDönüşümleri ile ilgili yayınlamış olduğu 2012/20 sayılı genelge de aynı binada eğitim yapan ilkokul ve ortaokullar için okulun bir müdürü bulunacaktır demektedir.

2012/20 Sayılı Okul Dönüşümleri Genelgesiyle aynı binada eğitim yapan farklı okullar için okulun bir tane müdürü olur açıklaması , okul içerisinde yönetim kargaşasının önüne geçmek adına güzel bir uygulamaydı.

2012/20 Sayılı genelge de bu durum şöyle açıklanmıştı.

"Ortaokulların ilkokul veya liselerle birlikte aynı binada kurulması halinde okulunbir müdürü bulunacaktır. Bunun için binada daha önce görev yapan okul müdürüyeni uygulamaya göre iş ve işlemleri yürütecektir. Örneğin ilkokul ve ortaokulun aynı binada bulunması durumunda mevcut okul müdürü ilkokul ve ortaokulun yönetiminden sorumlu olacaktır. Ortaokulun lise ile birlikte kurulması durumunda ise lise müdürü ortaokulun iş ve işlemlerini de yürütecektir."

2012/20 SAYILI GENELGE İÇİN TIKKLAYINIZ

Milli Eğitim Bakanlığı bu genelgeyi hiçe sayarak yönetici atamalarında aynı binada ilkokul ve ortaokul olması durumunda aynı binaya iki müdür atamasının yapılmasını istedi. Bakanlığın bu isteğine göre il müdürlükleri aynı binada eğitim yapan iki farklı okula iki müdür ataması yapmak için normları belirliyor..

Şimdi burada aynı binada farklı iki kurum var. İki farklı kurumada iki müdür ataması yapılabilir mantığı kuranlar ve Bakanlıktan bu emri verenlerin eğitimle ve okullarla alakası olmadığını düşünüyoruz...

Milli Eğitim Bakanlığında bu emri veren İnsan Kaynaklarında iki tane genel müdür olur mu ?

Yada bir ile iki tane il müdürü olur mu ?

Şimdi burada ikisi farklı şeyler diyebilirsiniz...

Şimdi sizlere aynı binada iki tane müdür olmasının sakıncalarını kısaca açıklamaya çalışalım.

1- Okulun ortak kullanılan sosyal alanları ile ilgili planlamayı iki müdüründe aynı anda yaptığını düşünün. Örneğin spor salonuna aynı saatte ilkokul ve ortaokuldan müdürlerin öğrenci gönderdiğini düşündüğünüzde hangi müdürün dediği olur ?

2- Okulun kantin kirasını ilkokul mu yoksa ortaokul mu alır ?

3- Okulun temizlik giderleri ve temizlik personeli , güvenlik personelinin maaşları ve bütçe giderleri nasıl karşılanır ?

4- Okulda ki fiziki şartlarla ilgili bir değişim yapılacak olsa hangi müdür buna karar verecek ?

5- Aynı binada İkili eğitim yapan okullarımızda sabah eğitim gören ortaokullarımız okulda tek müdür olduğu halde öğlenci ilkokul çocuklarının dolaplarını ve malzemelerine zarar veriyor ve okulu pislik içerisinde ilkokul öğrencilerine bırakıyor. Bu sorunu tek müdürle bile aşamazken okulda iki müdür olması halinde sizce sorumluluk artar mı , yoksa gemiyi kurtaran kaptan mı olur ?

Sonuç olarak ; Aynı okulda iki müdür uygulaması eşyanın tabiatına aykırıdır.

Aslında burada aynı binaya iki müdür ataması yaparak özellikle ikili eğitim yapan kurumların müdürlerinin yükünü çok hafifletirsiniz. Ancak eğitime kesinlikle zarar verirsiniz.

Özelliklede sendikalaşma yoluyla siyasetin en üst seviyede yapıldığı okullarımızda iki farklı görüşten okul müdürünün aynı bina içerisinde ortak kararlar almak zorunda olduğunu bir düşünün...

Eğerki Milli Eğitim Bakanlığında iki Bakan , İl Müdürlüğünde iki il müdürü ve ilçe müdürlüklerinde iki ilçe müdürü olur derseniz. Aynı bina içerisine de iki müdür olur deriz.

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali ÇAKIR
Ali ÇAKIR - 11 yıl Önce

1-2 yıl sonra ikili eğitim yapan okullardan birisi tarih olacak, yani şu an aynı binada eğitim veren ortaokul veya ilkokuldan birisi başka bir okula aktarılıp varlığı fiilen bitecek. Peki müdürü ne olacak? Ortalıkta masasız müdürler gezecek. Bakanlık alışkın tabi ortalıkta masasız, sandalyesiz dolaşıp maaş alan bürokratlara. Ancak müdürlük makam değil. Hadi hepiniz geldiğiniz yere, yani öğretmenlğe denilecek. Süper. Elbet sandık meydana gelecek.

Alim Uzun
Alim Uzun - 11 yıl Önce

Haberde olumsuzluk adına sıralanan maddeler çözümü bir müdürün iki kurumu yönetmesinden zor değil. Ali Çakı'a Müdür de okulu ile birikte gider tabiki.

SIRADAKİ HABER