Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan Önemli Açıklama

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, açıklamalarda bulundu. Cuma günü karnelerin alınması ile başlayacak olan yarıyıl tatilinin eğitime ara vermek şeklinde algılandığını ancak tatilin hiçbir şey yapmadan geçen bir dönem olmadığını söyledi. 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan Önemli Açıklama

Teneffüslerin bile pek çok beceriyi geliştirmek için olduğunu hatırlattı. Tatilin çocukların kendisini beslediği bir dönem olması gerektiğini söyledi. 

Karnenin ise sadece o çocuğa değil herkese ait olduğunu belirtti. Başarının sadece karne notu ile olmayacağını söyledi. 

Çocukların arkadaşlık ilişkileri, sorunlara yaklaşımları, öğrenme hazzı gibi pek çok konunun başarı ile ilgili olduğunu söyledi. Türkiye gibi sınav odaklı ülkelerde eğitim dengesinin bozduğunu aktardı. 

Ara Tatil İçin Tavsiyeler

Bakan Selçuk ara tatilde ailelerin yapması gerekenlerden de bahsetti. Ödev yapmayı seven çocuğun tatilde zaten ödev yapacağını, sevmeyenlerin ise güçlük çekeceğini söyledi. 

Bu yüzden ailelerin baskıcı olmamalarını ve çocuğun öğrenmeye hevesli olduğu konuda teşvik edilmesini önerdi. Baskı kurulan çocuklarda yeni dönemin başlaması ile huzursuzluğun artacağını söyledi. 

Çocukların hoşlanmadığı alanlarda değil, ilgili ve yetenekli olduğu alanlarda zorlanmasını önerdi. Böylece çocuğun öğrenme hazzının artacağı, mücadele ruhunun ve sabrının gelişeceğini söyledi. 

Böyle bir çocuğun ise başarısının artacağını aktardı. doğa etkinlikleri ile sosyal ev fiziksel aktiviteler yapılmasını önerdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER