Milli Eğitim Müdürü'nden Sosyal Medya Uyarısı

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, öğrencilere sosyal medya uyarısında bulunarak, Sosyal medyayı kullanın ama kontrollü kullanın.

Milli Eğitim Müdürü'nden Sosyal Medya Uyarısı

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi tarafından hazırlanan, "Yeni Medya ve Medya Okuryazarlığı (Sosyal Medyayı Doğru Okuyorum, Bilinçli Kullanıyorum)" isimli projenin kapanış programında öğrencilerin sosyal medya kullanımını ölçen anketlerin sonuç raporu açıklandı. 

Proje koordinatörü Mustafa Can Hiçyılmaz, Anket ölçek sorularının bazılarında en dikkat çeken sonuçlara göre öğrencilerimizin yüzde 90'nına yakını cep telefonu sahibi, yüzde 92'sinde telefonlarının interneti mevcut. 

İnternete ise genelde evde bağlanıyorlar ve internete bağlandıklarında ortaöğretim öğrencilerinin yüzde 52'si yalnız gezinirken, ilkokul ve ortaokul öğrencileri yüzde 65 aileleri yanlarındayken internete bağlanıyorlar.

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi ise öğrencileri sosyal medya konusunda uyararak, şunları söyledi: Sosyal medyayı kullanın ama kontrollü kullanın. 

Zamanınızın çoğunu eğer bağımlılık şeklinde sosyal medyayı kullanıyorsanız lütfen kendinizi kontrol altına alın ve daha çok kitap okuyun. Bu yüzden projemiz kapsamında sizlere okuyucularımız tarafından en sevilen kitapları hediye ediyoruz. 

Sosyal medyayı dersleriniz için de kullanabilir, doğruluğunu sorguladığınız takdirde haberleri de takip edebilirsiniz. Ama ben size sanatla, müzikle uğraşmanızı tavsiye ediyorum.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER