MİLLİ EĞİTİM'DE 5 MÜDÜR GÖREVDEN ALINDI

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde cemaate yakın yöneticiler görevinden alındı.

MİLLİ EĞİTİM'DE 5 MÜDÜR GÖREVDEN ALINDI
MEB'de 5 Müdür Görevden Alındı. 
Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde 5 şube müdürü görevinden alındı. Milli Eğitim içinde “cemaat sendikası” olarak nitelenen Aktif Sen'in (Aktif Eğitimciler Sendikası) eski genel sekreteri Şube Müdürü Mehmet Tekin de görevden alınan isimler arasında yer aldı.
Gülen cemaati ile AKP arasında dershanelerin kapanmasının ardından başlayan ve özellikle emniyet Genel Müdrülüğü ve TRT'de görevden almalarla devam eden kavga, dershaneler üzerinden büyük kavga yaşanan Milli Eğitim Bakanlığına da yansıdı. Edinilen bilgiye göre Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli 5 şube müdürü görevinden alındı.
 
Cemaat sendikasının genel sekreteri
 
Görevden alınan isimlerden en dikkat çekeni ise Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde öğretmen atamalarından sorumlu Şube Müdürü Mehmet Tekin. Tekin, cemaate yakınlığı ile bilinen Aktif Sen'in fesih kararından önceki genel sekreterliğini yürüttü. Aktif Eğitim Sen, Mart ayında fesih kararı almış, ancak dershane tartışması ile cemaat ile hükümetin arası açılınca yeniden kurulma kararı almıştı.
 
Hukuk İşleri müdürü de gitti
Yine Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme Şube Müdrüü İlhan Koç, Bilgi İşlem ve Eğitim Teknolojileri Şube Müdürü Güler Arıkan, Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Faruk Araboğa ve Hukuk İşleri Şube Müdürü Ergün Alimoğlu da görevlerinden alındı.
 
‘Allah'a emanet olun'
 
Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Araboğa, görevden alınmasının ardından mesai arkadaşları ile “Bütün dostlarımıza ve yaygın eğitim kurumları çalışanlarımıza teşekkür ederim. Bu görevi yerine getirirken istemeyerek de olsa üzdüğüm dost ve arkadaşlarım var ise, şunu bilsinler ki onları seviyorum. Amacım kimseyi üzmek olmamıştır, ama insan olarak bazen istemeyerek de olsa bu gibi tatsız şeyler olmuş olabilir. Allah'a emanet olun” mesajını paylaştı.
Kaynak: Cumhuriyet
Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
GERÇEKÇİ
GERÇEKÇİ - 10 yıl Önce

haklarında hayırlısı olsun

SIRADAKİ HABER