MÜFREDAT HAFİFLİYOR

MEB, müfredatı sadeleştirmek için düğmeye bastı. Ders saatleri azaltılacak, içerikleri sadeleşecek. Kapsamlı konular yıllara yayılacak. Öğrencilere sade ancak daha nitelikli bilgiler kazandırılacak

MÜFREDAT HAFİFLİYOR
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrenci ve velilerin en çok şikâyet ettiği konuların başında gelen "ağır müfredat" sorununa el attı. Özellikle lise müfredatının sadeleştirilmesi için düğmeye basıldı. Ders sayısı ve saatleri azalacak, der içerikleri de hafifleştirilecek. Kapsamlı konular yıllara yayılacak. Öğrencilere sade ancak daha nitelikli bilgiler kazandırılacak. Konuyla ilgili açıklama yapan MEB Müsteşarı Yusuf Tekin ilgili genel müdürlüklerin kendi bünyesindeki okulların müfredat analizlerini yaptığını söylemişti. Bu çalışmaların ardından müfredatta yapılacak yenileme sürecine ilişkin çalıştaylara başlanacağını bildiren Tekin, ardından Talim ve Terbiye Kurulu'nun onayına sunularak yürürlüğe konulacağını belirtmişti. Müfredat çalışmalarında kabaca 3 önemli hususun bulunacağını dile getiren Tekin, "Bir tanesi, haftalık ders saatlerinin çok fazla olduğunu hepimiz eleştiriyoruz. İkincisi ders sayısı itibarıyla bir yığılma var. Üçüncüsü de derslerin içerikleri çok ağır. Dolayısıyla çocuklarımıza elinde çok hacimli ders kitapları vermek durumundayız. Bu 3 eleştiriyi ortadan kaldıracak yeni bir müfredat süreci ortaya çıkacak. Çalıştaylar neticesinde gerekli adımları atacağız" açıklamasını yapmıştı.
 
SIRADA FEN DERSLERİ VAR
Bakanlık uzun süredir daha sade bir müfredat için çalışmalar yapıyor. Özellikle fizik, kimya ve biyoloji gibi fen derslerinin de daha sadeleştirilmesi için TÜBİTAK'la işbirliği yapılıyor. Öğrencilerin fen derslerini daha iyi anlaması için TÜBİTAK tarafından binlerce animasyon ve görsel hazırlandı.
Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER