NABİ AVCI :" ÜLKE GENELİNDE KALİTELİ EĞİTİMİ HEDEFLİYORUZ"

Avcı, OECD Eğitim Bakanları Gayriresmi Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, OECD ile bakanlıkları arasında önemli işbirlikleri olduğunu söyledi.

NABİ AVCI :" ÜLKE GENELİNDE KALİTELİ EĞİTİMİ HEDEFLİYORUZ"
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, eğitimde kalite güvence sistemlerinin Avrupa Kalite Güvence Referans Sistemi'ni esas aldığını belirterek, "Fonksiyonel bir kalite güvence sistemiyle eğitim kurumlarımızın eksikliklerinin tespit edilerek giderilmesini, kurumlar arasındaki farklılıkların en aza indirilerek ülke genelinde bütün öğrencilerimizin kaliteli eğitime erişimini geliştirmeyi hedefliyoruz" dedi.
 
Avcı, OECD Eğitim Bakanları Gayriresmi Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, OECD ile bakanlıkları arasında önemli işbirlikleri olduğunu söyledi.
 
Türkiye'nin OECD'nin faaliyetlerine katıldığını ve teşkilatın standartlarına uyduğunu belirten Avcı, bunun Türkiye'nin içerisinde bulunduğu reform sürecinde yapmayı öngördükleri uygulama değişiklikleri için iyi bir zemin oluşturduğunu kaydetti.
Bakan Avcı, OECD'nin üye ülkelere, ortak sorunlara çözüm arayabilecekleri, en iyi mevzuat ve uygulama yöntemlerini belirleyebilecekleri, ulusal ve uluslararası politikalarda eşgüdüm sağlayabilecekleri bir platform sağladığını dile getirerek, "OECD çatısı altında ülke temsilcileri olarak işbirliği yaptığımız konulardan birisi şüphesiz eğitim" diye konuştu.
 
Bugünkü toplantıda davetli bakanların, özellikle Uluslalararası Öğrenci Başarısı Değerlendirme Programı ve Uluslararası Yetişkin Becerilerini Ölçme Değerlendirme Programı konusunda kazanmış oldukları deneyimlerle ilgili samimi bir fikir alışverişi gerçekleştireceklerine inandıklarını ifade eden Avcı, ülkenin ekonomisi, iş gücü ihtiyacı, gelir düzeyinin yükselmesi, ekonomik hedefleri ve öğrenci sayıları hakkında bilgi verdi.
Milli Eğitim Bakanı Avcı, şöyle devam etti:,
 
"Türkiye'de değişik eğitim kademelerinde toplam 20 milyon öğrenci 75 bin eğitim kurumu, 750 bin öğretmen bulunmaktadır. Sistemdeki öğrenci artış hızı konusunda fikir vermesi açısından 2001-2002 eğitim öğretim yılındaki ortaöğretim öğrenci sayısının 2 milyon 300 binken 2011-2012 döneminde 5 milyona ulaşmış olduğunu, yani her 10 yılda yüzde 100 artan öğrenci, öğretmen sayısı olduğunu hatırlatmak isterim."
 
- "Ülke genelinde kaliteli eğitimi hedefliyoruz"
 
Avcı, 2006'da 5544 sayılı kanunla Mesleki Yeterlilikler Kurumu'nu kurduklarını belirterek, iş dünyasıyla birlikte geliştirilen meslek standartlarını ve mesleki yeterlilikleri, bu konuda yaptıkları faaliyetleri anlattı.
 
Mesleki Eğitimde Kalite Güvence Sistemi'nin kurulmasıyla ilgili çalışmalarının devam ettiğini aktaran Avcı, "Kalite güvence sistemimiz, Avrupa Kalite Güvence Referans Sistemi'ni esas alıyor. Fonksiyonel bir kalite güvence sistemiyle eğitim kurumlarımızın eksikliklerinin tespit edilerek giderilmesini, kurumlar arasındaki farklılıkların en aza indirilerek ülke genelinde bütün öğrencilerimizin kaliteli eğitime erişimini geliştirmeyi hedefiyoruz" diye konuştu.
 
Nabi Avcı, meslek öğretmenlerinin alan yeterlilikleri konusunda başlattıkları çalışmayla öğretmenleri bu konuda geliştirmeye devam ettiklerini kaydederek, bu çalışmayla öğretmenlerin performansa dayalı değerlendirmelerini yaparak hizmet içi eğitim ihtiyaçlarının belirleneceğini ve öğrencilere daha kaliteli eğitim imkanı sunulmasının önünün açılacağını bildirdi.,Geçmiş yıllarda uygulanan 8 yıllık kesintisiz eğitimin yeniden yapılandırılarak 4+4+4 uygulamasıyla 12 yıla uzatıldığını, eğitim sisteminin bu uygulamayla çok seçenekle esnek bir yapıya kavuşturulduğunu, öğrencilerin istek ve kabiliyetleri doğrultusunda tercih yapabilme hakkına sahip olduğunu bildiren Bakan Avcı, bu uygulamayla erken okul terk oranlarının hızla azaltılacağını ve ülkenin okur yazarlık oranının artırılacağını söyledi
Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
uçar
uçar - 11 yıl Önce

Sayın avcı; kaliteli eğitim kaliteli yöneticilerle hedefe ulaşır. Din Kültürü ve eğitim birsen üyesi olma şartlarını taşımayan kişileri yönetici olarak atıyormusunuz. Ne olursa olsun yalaka olsun bizim olsun diyen zihniyetle neyin kalitesinden bahsediyorsunuz.

SIRADAKİ HABER