Öğrenciler yurdun ışıkları ile KUDÜS yazdılar

Öğrenciler Kudüs’e destek vermek amacıyla yurt binalarının dış cephelerine odalarının ışıkları ile boydan boya ‘Kudüs’ yazdılar.

Öğrenciler yurdun ışıkları ile KUDÜS yazdılar

Işıklar ‘Kudüs’ için açıldı

Tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak saat 21.00’de başlayan etkinlikle öğrenciler, Amerika Birleşik Devletlerinin geçtiğimiz günlerde büyük elçiliğini Kudüs'e taşıması ve İsrail’in Gazze’de ki Filistinlilere dönük katliamına karşı sessiz kalmayarak yurt binalarının dış cephesine odalarının ışıkları ile ‘Kudüs’ yazdı.


Sivas’ta Cumhuriyet Üniversitesi içerisinde bulunan Emine Nazikeda kız öğrenci yurdunda,  Bolu’da, Kredi ve Yurtlar Kurumu yurdunda, Ağrı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Ahmed-i Hani, İshakpaşa erkek yurtları ve Ümmü Eyyüp Kız yurtlarında, Muğla Şahidi Kız Öğrenci Yurdunda kalan KYK öğrencileri kaldıkları binanın elektrikleri ile ‘Kudüs’ yazarken, erkek öğrenciler de Kredi ve Yurtlar Kurumu bahçesinde ellerinde taşıdıkları pankart ve yaktıkları ‘Kudüs’ yazılı ateş ile İsrail’e tepki, Filistin halkına da destek oldular.
Kars'ta bulunan Kafkas Üniversitesinde (KAÜ) öğrenim gören ve KYK yurtlarına bağlı Murat Çobanoğlu Kız Yurdu, Serhat Öğrenci Yurdu ile Nuri Paşa öğrenci yurtlarında kalan öğrenciler, oda ışıklarıyla "Kudüs" yazdı.


Artvin KYK Çoruh Kız Öğrenci Yurdu öğrencileri 14 Mayıs’ta Kudüs’te yaşanan katliama sessiz kalmadı.   
Artvin’de Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda (KYK) kalan öğrenciler Kudüs’e destek vermek amacıyla yurt binasına dış cephesine odalarının ışıkları işe boydan boya ‘Kudüs’ yazdı. 


Bartın'da Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) bağlı yurtta kalan öğrenciler, yurt bahçesinde ellerindeki telefonların ışıklarıyla "Kudüs" yazdı.   
Bartın KYK Çeşm-i Cihan Yurdu'nda kalan öğrenciler, Kudüs'e destek amaçlı yurt bahçesinde iftardan sonra bir araya geldi. Müslümanlara destek amacıyla ellerindeki flaşlar ile "Kudüs" koreografisi oluşturan öğrenciler, yine hilal şeklini de oluşturarak Türk bayrağı açtı, İstiklal Marşı'nı okudu.

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) kampüsünde bulunan Niyazi Mısri Kız Öğrenci Yurdu önünde toplanan kız öğrenciler, cep telefonlarının ışıkları ile "Kudüs" yazısını oluşturdu.


14 Mart’ta ülke geneli ve KKTC’deki tüm yurt binalarının ışıklarıyla aynı anda AFRİN yazarak Zeytin Dalı Harekâtına ve Mehmetçiğe destek veren KYK, bu akşam saat 21.00’de aynı anda gerçekleştirdiği eylemle Kudüs’ün ebediyen İslam’a ait olduğunu haykırdı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER