ÖĞRETMEN ROTASYONU YARIYILDA YAPILACAK

Öğretmenler yarıyıl tatilinde rotasyona tabi tutulacak.

ÖĞRETMEN ROTASYONU YARIYILDA YAPILACAK
MEB'in öğretmen atamalarında değişiklik yapan torba yasa maddesinin onaylanmasıyla birlikte önce şube müdürü ve okul müdürlerine getirilen rotasyon şimdide öğretmenleri kapsayacak şekilde genişletildi.

Ayrıca öğretmenlerin de iller arası rotasyona tabi tutulacağı üzerine iddialar basında sıkça yer alması üzerine MEB müsteşarı Yusuf Tekin,öğretmenlerin kesinlikle iller arası yer değiştirmeye tabi tutulmayacağı,öğretmenlerin zarar görmeyecek şekilde sadece il içinde yer değiştirmeye tabi tutulacağını söylemişti.

Bakanlık yetkilileri tarafından yapılan açıklamada rotasyonun işlemlerinin çalışmalarının tamamlandığı ilk yer değiştirme işleminin yarıyıl tatilinde yapılacağı belirtiliyor.

Peki Rotasyon Kaç Yılda Bir Nasıl Yapılacak?

Öğretmenler en fazla sekiz yıl boyunca aynı eğitim kurumunda görev yapabilecek.Sekiz yılın sonunda öğretmenler mutlaka il içerisinde kendi branşına uygun başka bir okula iki ay içerisinde ataması gerçekleştirilecek. Öğretmenler en fazla 25 tercihte bulunabilecek.
Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2014, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
baba
baba - 9 yıl Önce

eğitim bütünlüğü nasıl korunacak,yazık etmeyin çocuklarımıza.yarın hepiniz vebal altına girersiniz.insanı iyi yetiştirmek için mayasını iyi karmak gerekir.devamlı eğitimle oynamak nereye kadar ve kim için.

FURKAN YILMAZ
FURKAN YILMAZ - 9 yıl Önce

İŞİNİ DOĞRU YAPAN,ÇALIŞKAN ÖĞRETMENLERMİZİN DEVAM ETMESİNİN DAHA UYGUN OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM.LAKİN BİR OKULDA HANGİ ÖĞRETMEN İŞİNİ DOĞRU YAPIYOR AÇIK VE NET OLARAK ZATEN BİLİNMEKTEDİR...

öğretmen
öğretmen - 9 yıl Önce

rotasyona uğrayan öğretmen yerine de neticede öğretmen gelecek neden bu kadar anlamsız tepki konuluyor???Diğer türlü 20 25 yıl aynı okulda öğretmenlik yapan öğretmenler war çakılıp kalıyorlar aynı okulda ve bunun verdiği güvenle pişkinlik taslayan çok öğretmen gördüm ben de bir öğretmenim. Ve bu uygulamanın yapılmasını destekliyorum.

SIRADAKİ HABER