ÖĞRETMENLER ZORUNLU HİZMET KAPSAMINDAKİ OKULU BİLMEDEN TERCİH YAPACAK !

Öğretmenler hangi okulan zorunlu hizmet kapsamında olduğunu bilmeden tercih yapmak zornuda kalıyor.

ÖĞRETMENLER ZORUNLU HİZMET KAPSAMINDAKİ OKULU BİLMEDEN TERCİH YAPACAK !
2012 Eylül Kadrolu Öğretmen Ataması Başvuru Yapılabilecek Okul ve Kontenjan Listelerini incelediğimizde okulların sadece Hizmet Bölgelerinin belirtildiği görülmektedir. Ne yazık ki MEB yine yapacağını yapmış okulların Hizmet Alanlarını belirtmemiştir.

 

MEB, 2012 yılı iller arası yer değiştirme kontenjanlarında bazı okulların Hizmet Alanları ve Hizmet Puanlarının okullar ilkokul-ortaokul-imam hatip ortaokulu şeklinde dönüştürüldüğünden, önceden hizmet alanı 1 olan okulun hangi nedenlerle 4. hizmet alanına alınıp zorunlu hizmet yapılabilen bir okul haline geldiğini, Okullar dönüştürüldüğünden Öğretmenlerin o okullarının zorunlu hizmet yapılabilen bir okul olup olmadığını bilemediklerini bu nedenle MEB’in acilen Türkiye’deki tüm okul ve kurumların Hizmet Alanları ve Hizmet Puanları Çizelgesini (EK–2) Tebliğler Dergisinde yayınlaması gerektiğini “MEB; sessiz sedasız okulların hizmet alanlarını değiştirmiş” haberimizde vurgulamıştık.

 

Bu seferde 2012 Eylül Kadrolu Öğretmen Ataması Başvuru Yapılabilinecek Okul ve Kontenjan Listelerini incelediğimizde okulların sadece Hizmet Bölgelerinin belirtildiği görülmektedir. Ne yazık ki MEB yine yapacağını yapmış okulların Hizmet Alanlarını belirtmemiştir.

 

Hizmet Alanları niçin önemlidir?

 

Öğretmen ataması ve çalıştırılmasında güçlük derecesi bakımından benzerlik ve yakınlık gösteren hizmet bölgelerinin il ve ilçelerine bağlı eğitim kurumları gruplandırılarak altı hizmet alanına ayrılmıştır. Bu hizmet alanlarının 1, 2 ve 3 üncü hizmet alanlarındaki eğitim kurumları zorunlu çalışma yükümlülüğü dışında, 4, 5 ve 6 ncı hizmet alanlarındaki eğitim kurumları ise zorunlu çalışma yükümlülüğü içindedir. İlk atama yoluyla atanacak öğretmenlerimizin tercihlerinde 4, 5 ve 6. hizmet alanlarındaki okulları tercih etmeleri zorunlu hizmetlerini ilk atandıkları okullarında yapmaları açısından faydalı olacaktır.

Şu an için okullarımızın birçoğu ilkokul-ortaokul-imam hatip ortaokulu şeklinde dönüştürüldüğünden tercih yapacak öğretmenler şu an okulların zorunlu hizmet yapılabilen bir okul olup olmadığını bilememektedir. Bu nedenle MEB’in acilen Türkiye’deki tüm okul ve kurumların Hizmet Alanları ve Hizmet Puanları Çizelgesini (EK–2) Tebliğler Dergisinde yayınlaması gerekmekte ve hizmet alanlarını da içeren 2012 Eylül Kadrolu Öğretmen Ataması Başvuru Yapılabilinecek Okul ve Kontenjan Listelerini yeniden yayınlamalıdır.

Çünkü öğretmen zorunlu hizmetini tamamlayabileceği bir okula atanmak istemektedir.

Diğer sorunlar;

 

Üniversitelerin hangi bölüm mezunlarının öğretmen olabileceği ve öğretmenlerin aylık karşılığı okutabileceği dersler 07 Eylül 2009 tarih ve 80 sayılı Talim ve Terbiye Kurulu eki çizelge ile belirlenmektedir. Bu çizelgelerde bir alana kaynak teşkil eden mezun olunan yükseköğretim programları birden fazla olabilmektedir.

 

Bu alanlar Milli Eğitim Bakanlığı 2012-2 öğretmenliğe ataması için başvuru ekranında açılmamaktadır.

 

Örneğin Uçak Bakım/Uçak Gövde-Motor alanına Motor Öğretmenliği mezunları başvurma hakkına sahip iken başvurmamaktadırlar. Bu konuda tüm alanların incelenmesi gerekmektedir.

 

KPSS10 puanı olan harita mühendisler bulunmamaktadır. Bu nedenle Harita Mühendisinden KPSS10 puanının istenmesi normal değildir.

 

Bazı üniversiteler Milli Eğitim Bakanlığı 2012-2 öğretmenliğe ataması için başvuru ekranında açılmamaktadır. Örneğin; Kafkas Üniversitesi görünmüyor.

 Ahmet KANDEMİR


 
Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
emine ünlü
emine ünlü - 11 yıl Önce

şimdi hocam zorunlu hizmet bölgesine atanmayam bir öğretmen daha sonra mı yapcak o görevini yoksa muhafmı sayılcak maıl atarsanız sevınırım [email protected]

SIRADAKİ HABER