Okul kapısı sosyal medya üzerinden satışa çıkarıldı

İstanbul Sarıyer'de bir lisenin döküm demir kapısı, okul idarecisinin sosyal medya hesabı üzerinden satışa çıkarıldı.

Okul kapısı sosyal medya üzerinden satışa çıkarıldı

Sarıyer merkezde bir lisenin, tümü demir dökümden özel üretilmiş ve toplam ağırlığı 6 ton olan bahçe kapısı, bir okul idarecesinin sosyal medya hesabı üzerinden 9 Ağustos'ta 30.000 TL bedelle satışa çıkarıldığı öğrenildi. İlana çıkarıldığı tarihten itibaren satışı mümkün olmadığı için bir süre sonra fiyat 25.000 TL'ye düşürüldü.

İşte o sosyal medya hesabındaki ilan:

Sosyal medya paylaşımına yapılan yorumlarda okul kapısının neden satıldığının merak edildiği görülmekte. Bir öğrenci velisinin "Hocam merakımı mazur gör, okul kapısı neden ? satılıyor" şeklindeki sorusuna, paylaşımı yapan idarecinin, "Kapının ağır olmasından dolayı giriş çıkış ve güvenlik konusunda çok zorluk çekildiğinden ve yine ağır olması sebebiyle öğrencilerimiz açısından tehlike arz ettiğini düşündüğümüz için değişikliğe gitmek ve daha kullanışlı bir kapı ile değiştirmek istedik. " ifadeleri ile cevap verildiği görülmekte.

  

Soruyoruz:

Bir lisenin 6 tonluk özel yapılmış kapısı, okul idarecilerinin sosyal medya hesabı üzerinden satılabilir mi?

Bu durum Milli Eğitim Bakanlığı mevzuat ve yönetmeliklerine uygun mudur?

İddia edildiği gibi bir güvenlik durumu ya da öğrenciler açısından tehlike söz konusu ise bu durum Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirilmiş midir?

Bildirildiyse ve gerçekten tehlike arz ediyorsa neden şimdiye kadar önlem alınmamıştır?

Bildirilmediyse neden bildirilmemiştir?

Soruları çoğaltmak mümkün tabi ki ancak devletin bir kurumunun 6 tonluk döküm demir kapısı nasıl oluyor da bir ev kapısı gibi okul idarecisinin şahsi sosyal medya hesabı üzerinden satışa çıkarılıyor merak ediyoruz.

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2018, 13:45
YORUM EKLE
YORUMLAR
mustafa hatipoğlu
mustafa hatipoğlu - 6 yıl Önce

satılamaz, genel bütçeli kamu kurumlarının taşınırları Milli Emlak Genel Müdürlüğüne Bağlı birimler tarafından 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre satılabilir. Okul yönetiminin yapması gerek bunu bulundukları İlçede bulunan Milli Emlak Biriminden talep etmektir.

SIRADAKİ HABER