OKULLARDA MÜTEAHHİT TERÖRÜ

İstanbul’da güçlendirme işlemine alınan okul binalarında yaşanan sorunların ardı arkası kesilmiyor. Müteahhitler adeta terör estiriyor.

OKULLARDA MÜTEAHHİT TERÖRÜ
İnşaatı yarım bırakarak kaybolan müteahhitlere yaptırım uygulayacak bir merci bulunamıyor. Burada en acı gerçek ise mevcut durumun herkes tarafından kabullenilmiş olması. Çaresizlik öylesine sinmiş ki insanların zihinlerine, aslında deprem daha gelmeden hasarı bizim en temel noktamızda oluşturmuş bile.
Güçlendirme işleminin sahibi hangi kurum? İl Milli Eğitim Müdürlüğü mü, İl Özel İdaresi mi, Hazine Müsteşarlığı mı? Müşavir firmalar kimin hakkını koruyor acaba? Sözleşmeler kimin elini güçlendiriyor? Yaptırımlara karar verecek merci hangisi?
Şeffaf yönetim diyerek oluşturulan bütün kanalların ucu tekrar problemin oluştuğu ilk basamağa dönüyor. Siz Alo 147’yi arayın, Bimer’e ulaşın hiç fark etmiyor. Oradan tekrar geri başa dönüyor işlemler, “ şuna bakın, acaba gerçekten öyle mi?” denilen merci, zaten bu işi zamanında çözemeyen/çözmeyen merci. Yetki kullanan yok.  Birbirimizi kandırmaya devam ediyoruz aslında.
Özellikle son iki yıldır dağ gibi problemlerle boğuşmak zorunda kalan okul idarecilerinin yükü kendilerine yetmezmiş gibi bir de bu inşaat işi çıktı. Yanmayan kalorifer kazanı, akan tuvalet tavanları, tıkanan giderler, patlak kalorifer petekleri, iki haftada kırılan merdiven korkulukları ve onlarca eksik. Aslında bütün bu işlerin parası ödeniyor ilgili firmaya. İşleri yapması gerekenler parasını alıp kaybolurken okullarda Okul Aile Birlikleri ve idareciler kırk türlü akla hayale gelmeyecek yöntemlerle kaynak oluşturup bir de bu işlere emek harcıyor.
Okullarda yaşanan kaynak problemi ile ilgisi olan bütün yetkililere sesleniyorum. İnkâr ederek yok sayarak bir yere varamazsınız. Evet, problem var ve derinleşerek devam ediyor. Doğuda teröristler okulları yakıyor, batıda ise sorumsuz müteahhitler okul inşaatlarını yarım bırakıyor.
 
Talat YAVUZ
Eğitim Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı



kaynak ajanskamu.com
Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Emine ESEN
Emine ESEN - 11 yıl Önce

Çok güzel yazmışsınız Teşekkür ederim.

SIRADAKİ HABER